wilhelmiina-keksit tarjoiluehdotus
Print Pin

Seesami- hunaja wilhelmiina keksit

Helpot ja maukkaat wilhelmiina keksit, pienellä aasialaisella twistillä.
Course Dessert, Snack
Keyword hunaja, keksi, seesami, wilhelmiina
Prep Time 15 minutes
Cook Time 20 minutes
Servings 40

Ingredients

  • 200 g huoneenlämpöistä voita
  • 2 dl hienoa sokeria
  • 3 rkl hunajaa
  • 1 rkl seesami öljyä
  • 1 tl vaniljatahnaa tai aromia
  • 1 kpl kananmuna
  • 5 dl jauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl seesaminsiemeniä
  • 2 tl ruokasoodaa
  • 0,5 dl seesaminsiemeniä

Instructions

  • Laita leivinpaperi kahdelle pellille.
  • Lämmitä uuni 175c asteeseen.
  • Vaahdota voi ja sokeri.
  • Yhdistä kuivat ainekset keskenään.
  • Lisää voivaahtoon muna ja vatkaa hyvin sekaisin, kaavi kulhon reunat.
  • Lisää hunaja, seesami öljy ja vanilja. Vatkaa kaikki hyvin sekaisin keskenään.
  • Lisää kuivat aineet ja sekoita. Kaavi kulhon reunat ja sekoita vielä hetken aikaa. Varo kuitenkin, ettet sekoita liikaa.
  • Muotoile taikina palloksi ja jaa neljään osaan.
  • Muotoile jokaisesta palasta tanko, laita kaksi tanko per. uunipelti.
  • Keksit leviävät uunissa paljon, joten jätä keksien väliin reilusti tilaa.
  • Jaa seesaminsiemenet tasaisesti neljän tangon päälle ripotellen tai lusikalla. Painele siemeniä kevyesti taikinaan kiinni. Käytä reilummin siemeniä, jos tuntuu, että puoli desiä ei riitä.
  • Paista keksejä n.20 minuuttia uunin keskitasolla.
  • Kun otat keksit uunista, leikkaa ne heti poikittain noin kymmeneen palaseen per keksitanko. Voit leikata hiukan viistoon, niin saat kauniimpia ja pidempiä paloja.
  • Anna keksien jäähtyä kokonaan.
  • Jos haluat, voit tarjoillessasi valuttaa keksien päälle ohuelti hunajaa. Huomaa kuitenkin, että näin kekseistä tulee tahmeita ja tämä toimiikin parhaiten, kun kaikki keksit jotka ovat tarjolla on tarkoitus syödä heti. Älä siis "hunajoi" muuta kuin ne keksit, jotka on sillä kertaa tarkoitus syödä.