maailman paras suklaakakku tarjoilu ruokapöydässä
Print Pin

Suklaakakku matcha-voikreemillä

Järjettömän hyvä suklaakakku, jonka välissä matcha-voikreemiä.
Course Dessert, Snack
Cuisine American, Japanese
Keyword kakku, matcha, suklaakakku
Servings 10

Ingredients

  • 175 g vehnäjauhoja
  • 225 g sokeria
  • 50 g leivonta kaakaota
  • 1/2 tl ruoka soodaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 175 g huoneenlämpöistä voita
  • 2 kpl huoneenlämpöisiä munia
  • 175 ml huoneenlämpöistä täysmaitoa
  • 5 dl täysmaitoa
  • 2 dl sokeria
  • 4 kpl keltuaisia
  • 3 rkl perunajauhoja
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • ripaus suolaa
  • 500 g huoneenlämpöistä voita
  • 1 dl tomusokeria
  • 2 tl vanilijauutetta tai -aromia
  • 3 rkl matcha teejauhetta
  • vettä
  • 1 rkl matchaa
  • 1 rkl tomusokeria

Instructions

  •  Lämmitä kiertoilmauuni 140c asteeseen tai tavallinen uuni 180c asteeseen.
  • Laita leivinpaperi 20cm kakkuvuoan pohjalle, rasvaa kakkuvuoan reunat.
  • Yhdistä kuivat aineet keskenään, sekoita hyvin.
  • Seuraavaksi lisää pehmeä voi jauhoseokseen. Sekoita matalalla asetuksella, kunnes taikina muuttuu hiekkamaisen näköiseksi.
  • Lisää munat, maito ja vanilja, sekoita kunnes ainekset ovat yhdistyneet. Tämän jälkeen, kaavi kulhon reunat ja sekoita vielä 20 sekuntia.
  • Kaada kakkutaikina vuokaan.
  • Paista 40 – 50 minuuttia, kunnes hammastikku tulee tökättäessä puhtaana ulos.
  • Ota uunista ja anna jäähtyä kokonaan.
  • VOIKREEMIIN:
  • Yhdistä jauhot keskenään, lisää jauhojen joukkoon 1/4 maidosta. Sekoita sileäksi.
  • Lisää loput maidosta, keltuaiset, suola ja sokeri. Sekoita ainekset hyvin keskenään.
  • Siirrä seos paksupohjaiseen kattilaan. Lämmitä seosta ja kun seos alkaa kiehua alenna levyn lämpötilaa.
  • Kiisseli paksuuntuu reilusti, sekoita kiisseliä levyllä muutama minuutti sakeutumisen jälkeen.
  • Anna kiisselin jäähtyä huoneen lämpöiseksi. Voit myös antaa kiisselin jäähtyä jääkaapissa yön ylitse.
  • Pilko voi kuutioiksi.
  • Ota voi ja kiisseli huoneen lämpöön. On tärkeää, että molemmat ovat saman lämpöisiä, ettei voi juoksetu. Voit lämmittää kiisseliä mikrossa muutaman sekunnin tarvittaessa.
  • Vaahdota voita muutama minuutti, lisää kiisseli joukkoon lusikallinen kerrallaan.
  • Kaavi kulhon reunat.
  • Lisää tomusokeri ja vanilja. Vatkaa kunnes ainekset ovat sekoittuneet. Kaavi taas kulhon reunat ja jatka vatkaamista vielä muutama minuutti.
  • Mittaa matcha pieneen kulhoon ja kiehauta vettä.
  • Sekoita matchan joukkoon kuumaa vettä sen verran, että teejauheesta muodostuu tahna. Ei liian paksu, ei liian löysä.
  • Lisää matcha tahna voikreemiin, sekoita kunnes matcha on sekoittunut hyvin kreemiin.
  • Jos voikreemi vaikuttaa löysältä, laita se muutamaksi minuutiksi jääkaappiin ja sekoita uudestaan ennen laitat voikreemin pursotinpussiin.
  • KAKUN KOKOAMINEN:
  • Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan.
  • Kakku ei vaadi kostutusta, mutta jos haluat voit kostuttaa pohjia vaniljalla maustetulla maidolla.
  • Voit joko pursottaa voikreemin kauniisti joka kerrokseen tai levittää tasaiseksi. Kokoa kakku vuorotellen voikreemin ja kakkupohjien kanssa.
  • Yhdistä tomusokeri ja matcha, siivilöis tomusokeri seos kakun päälle ennen koristelua.
  • Koristele paahdetulla sokerilla ja valitsemillasi koristeilla.