paloiksi leikatut suklaabrowniet
Print Pin

Suussa sulavat olut browniet

Helppo ja herkullinen olut- suklaabrownie resepti.
Course Dessert
Keyword brownie, suklaa, suklaaleivos
Prep Time 15 minutes
Cook Time 30 minutes
Servings 12

Ingredients

  • 200 g tummaa suklaata
  • 230 g voita
  • 2 dl fariinisokeria
  • 2 1/2 dl sokeria
  • 4 kpl munaa
  • 2 tl vanilijauutetta tai -aromia
  • 1 tl suolaa
  • 3 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 1/4 tl ruokasoodaa
  • 1 dl olutta

Instructions

  • Lämmitä uuni 180c asteeseen.
  • Laita leivinpaperi 25x30 uunivuokaan,
  • Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa.
  • Sulata voi ja anna sen jäähtyä muutama minuutti.
  • Yhdistä sulatettu voi ja sokeri, sekoita hyvin.
  • Yhdistä kuivat aineet keskenään.
  • Vatkaa munien rakenne rikki erillisessä kulhossa.
  • Lisää muna osissa noin yksi muna kerrallaan voi/sokeri seokseen. Sekoita rauhallisesti, mutta hyvin. Kaavi kulhon reunalta kaikki taikina kulhoon.
  • Lisää suklaa taikinaan, sekoita hyvin. Suklaan jälkeen lisää olut ja vanilja. Sekoita ja kaavi kulhon reunat.
  • Sekoita lopuksi kuivat aineet osissa taikinan joukkoon. Sekoita hyvin, mutta älä liikaa. Kaavi viimeiseksi nuolijalla kulhon reunat ja sekoita vielä muutama sekunti.
  • Kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle 25x30 uunivuoalle.
  • Paista brownieita 20-30 minuuttia. Brownie on kypsä, kun tikkuun jää vähän kakkua, mutta ei löysää taikinaa.
  • Ota brownie pois uunista, Anna jäähtyä kokonaan, ennen kun poistat leivoksen vuoasta.
  • Siirrä brownie pois vuoasta ja leikkaa 12.sta osaan.
  • Syö pelkiltään tai tarjoile erilaisten lisukkeiden kanssa.