Print

Herkulliset laskiaispullat ja vaalenapunainen pullataikina

Ihanan pastellin värinen pullataikina, josta syntyy pehmeitä ja herkullisia laskiaispullia.
Course Dessert
Cuisine finnish
Keyword laskiainen, laskiaispulla, pullataikina
Prep Time 1 hour 30 minutes
Cook Time 20 minutes
Servings 20

Ingredients

  • 3 dl punajuuri sosetta Voi korvata myös maidolla tai muulla taikinassa käytettävällä nesteellä.
  • 2 dl täys maitoa tai kasvismaitoa Korvaa tavallinen maito kasvis vaihtoehdolla vegaanisia pullia varten.
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 pkt kuivahiivaa
  • 2 dl sokeria
  • 4 tl kardemummaa
  • 1 1/2 tl suolaa
  • 150 g löysää voita tai leivontamargariinia Käytä leivontamargariinia vegaanisiin pulliin.
  • 6,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl voita tai leivontamargariinia pullien voiteluun
  • pähkinärouhetta ja tummaa sokeria pullien päälle ripoteltavaksi
  • tomusokeria pullien päälle tomuteltavaksi

Instructions

  • Lämmitä maito ja punajuurisose liedellä hiukan kädenlämpöistä lämpimämmäksi. Noin 45 asteiseksi.
  • Kaada nesteseos leivontakulhoon, jossa haluat tehdä taikinan. Lisää kuivahiiva nesteeseen, sekoita.
  • Lisää nesteen ja hiivan joukkoon 4dl jauhoja, sekoita tasaiseksi haarukalla.
  • Anna juuren nousta ainakin 30 minuuttia lämpimässä paikassa liinalla peitettynä.
  • Sekoita sokeri ja mausteet keskenään.
  • Sulata voi mikrossa. Älä sulata kokonaan sulaksi vaan jätä voi löysäksi. Sulata ensin 10 sekuntia, pyöräytä voita ja jatka tätä niin kauan kunnes saavutat halutun koostumuksen.
  • Lisää taikinaan sokeri ja puolet jauhoista. Sekoita haarukalla niin kauan, kun taikina on tarpeeksi nestemäistä. Tämän jälkeen jatka taikinan vaivaamista käsin. Jos käytät monitoimikonetta, voit tässä vaiheessa siirtää kulhon monitoimikoneeseen ja vatkata taikinaa taikinakoukulla.
  • Lisää löysä voi ja vatkaa kunnes voi on sekoittunut taikinaan.
  • Lisää loput jauhoista ja vaivaa taikinaa, kunnes se ei jää enää kulhon reunoihin kiinni.
  • Taikinan on parempi jäädä löysäksi, kun päätyä liian kovaksi, älä siis lisää liikaa jauhoja. Jos taikina vaikuttaa kuitenkin mielestäsi liian löysältä, voit lisätä jauhoja 0,5dl kerrallaan, kunnes taikina saavuttaa haluamasi koostumuksen. Tämä resepti ei sisällä munaa, joten jauhojen määrä on reseptissä jo hyvin tarkka.
  • Anna taikinan nousta ainakin 30 minuuttia lämpimässä paikassa liinalla peitettynä.
  • Nostattamisen jälkeen, kaada taikina hyvin jauhotetulle työtasolle ja jaa taikina kahtia.
  • Pyöritä taikinan puolikkaasta pitkä pötkylä ja jaa taikina 10-13 osaan, riippuen siitä minkä kokoisia pullia haluat. Pyörittele taikinasta pyöreitä pullia. Toista sama toiselle taikinan puolikkaalle.
  • Siirrä pullat pellille, jonka päällä on leivinpaperi jättäen isot välit pullille, koska taikina turpoaa vielä.
  • Lämmitä uuni 200c asteeseen.
  • Nostata pullia liinan alla vielä n.15 minuuttia.
  • Nostattamisen jälkeen, voitele pullat sulatetulla voilla ja ripottele päälle pähkinärouhe sekä tummasokeri.
  • Paista pullia uunin keskitasolla 15-20 minuuttia, riippuen pullien koosta.
  • Ota pullat uunista ja anna niiden jäähtyä kokonaan pellillä.
  • Leikkaa jäähtyneet pulat puoliksi.
  • Täytä pullat reilulla määrällä karamelli-omenahilloa ja kermavaahtoa.
  • Lisää pullien toinen puoli kanneksi kermavaahdon päälle ja ripottele tomusokeria koristeeksi laskiaispullien päälle.