Itsetehty karamelli- omenahillo moneen käyttöön lusikassa
Print Pin
5 from 1 vote

Karamelli- omenahillo

Course Dessert, Side Dish, Snack
Cuisine finnish
Keyword hillo, karamelli, omena, omenahillo
Prep Time 15 minutes
Cook Time 30 minutes

Ingredients

  • 5 kpl keskikokoisia omenoita
  • 1 rkl voita
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 dl hienoa sokeria
  • 1 dl vettä
  • 1 tl vanilijauutetta tai -aromia
  • 1/2 tl suolaa

Instructions

  • Kuori omenat ja paloittele ne kuutioiksi.
  • Mittaa sokerit paksupohjaiseen kattilaan, sulata sokeri kattilassa, keitä kunnes sokerin väri on muuttunut kauniin karamellin ruskeaksi.
  • Kun sokeri on sulanut, lisää joukkoon voi ja suola.
  • Anna voin sulaa karamellin joukkoon, lisää vesi, kiehauta ja sekoita. Älä huolestu, vaikka karamellin joukkoon jäisi sokerikiteitä, ne sulavat pois.
  • Lisää omenat. Sekoita omenat hyvin karamellin joukkoon. Sekoita kunnes omenista on irronnut suurin osa nesteestä.
  • Keitä omenia miedolla lämmöllä kannen alla noin 30 minuuttia, kunnes omenat ovat pehmenneet ja neste haihtunut.
  • Painele omenia kauhalla ja riko rakenne sellaiseksi, kun haluat. Jos haluat kokonaan sileää, soseuta lopuksi hillo sauvasekoittimella.
  • Ota hillo pois liedeltä, lisää vanilja ja sekoita.
  • Kaada hillo kuumana puhtaaseen hillopurkkiin, sulje kansi ja anna jäähtyä kokonaan.