sitruunakuppikakkujen koristeet
Print Pin

Sitruuna-voikreemi / Lemon custard buttercream

Sitruunan makuinen lumoava voikreemi
Servings 12 kpl

Ingredients

  • 2 1/2 dl maitoa/ milk
  • 1 dl sokeria/ sugar
  • 2 kpl keltuaista/ two egg yolks
  • 1 1/2 rkl perunajauhoja/ potato starch
  • 1 1/2 rkl jauhoja/ flour
  • ripaus suolaa/ pinch of salt
  • 225 g voita/ butter
  • 1/2 dl tomusokeria/ powdered sugar
  • 1 tl vaniljatahnaa tai aromia/ vanilla extract
  • 1/2 dl lemon curd tahnaa/ lemon curd
  • 1/2 sitruunan mehua/juice of lemon
  • vaaleanpunaista elintarvikeväriä/ pink food coloring

Instructions

  • Yhdistä jauhot keskenään, lisää jauhojen joukkoon 1/4 maidosta. Sekoita sileäksi.
  • Lisää loput maidosta, keltuaiset, suola ja sokeri. Sekoita ainekset hyvin keskenään.
  • Siirrä seos paksupohjaiseen kattilaan. Lämmitä seosta ja kun seos alkaa kiehua alenna levyn lämpötilaa.
  • Kiisseli paksuuntu reilusti, sekoita kiisseliä levyllä muutama minuutti sakeutumisen jälkeen.
  • Anna kiisselin jäähtyä huoneen lämpöiseksi tai kylmetä jääkaapissa yön yli.
  • Pilko voi kuutioiksi.
  • Ota voi ja kiisseli huoneen lämpöön. On tärkeää että molemmat ovat saman lämpöisiä, ettei voi kökköönny. Voit lämmittää kiisseliä mikrossa muutaman sekunnin tarvittaessa.
  • Sekoita sitruunamehu kiisselin joukkoon,
  • Vaahdota voita muutama minuutti, lisää kiisseli joukkoon pikkuhiljaa.
  • Kaavi kulhon reunat.
  • Lisää tomusokeri ja lemon curd. Vatkaa kunnes ainekset ovat sekoittuneet. Kaavi taas kulhon reunat, jatka vatkaamista vielä muutama minuutti. Lisää lopuksi vaaleanpunaista elintarvikeväriä haluamasi määrä.
  • Jos voikreemi vaikuttaa löysältä, laita se muutamaksi minuutiksi jääkaappiin ja sekoita uudestaan ennen laitat voikreemin pursotinpussiin.
  • ENGLISH:
  • Combine flour and potato starch. Add 1/4 of the milk in to flour mixture. Mix until no lumps remain. Add rest of the milk.
  • Add egg yolks, sugar and salt in to milk.
  • Cook over medium heat constantly stirring.
  • When custard starts to form lower the temperature of stove. Keep cooking couple minutes.
  • Let custard cool completely to room temperature or leave in fridge over night.
  • Warm butter and custard to room temperature.
  • Add lemon juice in to custard.
  • Beat butter until creamy. Add custard in to the butter little by little. Beat until well combined.
  • Scrape down the edges of the bowl. Add powdered sugar and lemon curd in to the buttercream. Beat couple more minutes.
  • Now you can add food coloring if you desire. Amount is yours to decide. Depends how pink you want your buttercream.
  • If buttercream seems too runny, place it on to a fridge for couple minute. Then quickly beat it again.
  • Place buttercream in to a piping bag.