Print Pin
5 from 1 vote

Kahden suklaan hippukeksit

Helpot ja herkulliset keksit, joissa joukossa reilusti suklaahippuja.
Course Dessert, Snack
Keyword chocholatechip, chocolate, cookie, keksit, suklaa, valkosuklaa
Prep Time 20 minutes
Cook Time 15 minutes

Ingredients

  • 250 g sulatettua voita hiukan jäähtyneenä
  • 3 dl sokeria
  • 5 dl jauhoja
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1/4 tl neilikkaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 tl vaniljatahnaa tai aromia
  • 1 tl omenaviinietikkaa
  • 1 kpl kananmuna
  • 50 g maitosuklaahippuja valmiita tai levystä leikattuja
  • 50 g valkosuklaahippuja valmiita tai levystä leikattuja
  • muutama suklaahippu koristeeksi keksien päälle

Instructions

  • Lämmitä uuni 180c asteeseen.
  • Sulata voi mikrossa tai levyllä. Anna voin jäähtyä hiukan, ennen kun lisäät muita raaka-aineita.
  • Yhdistä kuivat aineet keskenään.
  • Vatkaa sokeri ja voi keskenään puulastalla tai kauhalla.
  • Lisää joukkoon muna, sekoita hyvin mutta rauhallisesti. Lisää vanilja ja etikka, sekoita hyvin.
  • Lisää kuivat aineet, sekoita hyvin mutta varo ettet vatkaa taikinaa liikaa. Kun jauhoseos on sekoittunut kokonaan, lisää suklaahiput taikinaan.
  • Jaa taikina 12-15 palloksi. Itse mittasin taikinan jäätelökauhalla, näin sain kaikista kekseistä saman kokoisia. Jos sinulla kuitenkaan ei ole jäätelökauhaa tähän tarkoitukseen, voit muotoilla pallot käsin. Älä kuitenkaan paina palloja kovin tiiviiksi. Pallojen koko on hyvä ajatella noin jäätelökauhallisen kokoiseksi.
  • Laita taikinapallot pellille, jätä kekseille väliä n.7cm. Keksit leviävät reilusti uunissa.
  • Paina muutamia suklaahippuja taikinapallojen päälle.
  • Paista keksejä uunin keskitasossa 12-15 minuutta, kunnes keksien reunat ovat kullan ruskeat. Keksit saattavat tuntua vielä liian löysiltä keskeltä kun otat niitä uunista, mutta niin niiden kuuluukin.
  • Älä siirrä keksejä pois pelliltä vaan anna niiden jäähtyä kokonaan. Lämmin pelti kypsentää keksejä vielä hetken.