Print Pin

Mansikkamuffinsit suklaahipuilla

Herkulliset mansikkamuffinsit suklaahipuilla. Terveellisemmät versiot aamupalalle.
Course Breakfast, Dessert, Snack
Keyword aamupala, mansikka, muffinsi, suklaa
Prep Time 15 minutes
Cook Time 20 minutes
Servings 12

Ingredients

  • 2 1/2 dl kaurahiutaleita
  • 1 1/4 dl tummaa sokeria esim. ruokosokeri
  • 2 1/2 dl jugurttia
  • 3/4 dl kasvisöljyä
  • 1 kpl kananmuna rakenne rikottu/vähän vatkattu
  • 2 1/2 dl jauhoja
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl ruokasoodaa
  • 2 dl mansikoita muussattuna tuoreet tai pakasteet käyvät
  • 1 dl tummaa suklaata valmiita hippuja tai suklaalevystä leikattuna

Instructions

  • Lämmitä uuni 200c asteeseen.
  • Murskaa mansikat.
  • Yhdistä kaurahiutaleet, sokeri, jugurtti, öljy ja muna. Anna seoksen levätä n.10min. Jos käytät pikakaurahiutaleita viisi minuuttia riittää.
  • Yhdistä kuivat aineet keskenään.
  • Yhdistä kuivat aineet kaurahiutale seokseen. Sekoita varovasti, ei haittaa vaikka taikina jäisi vähän möykkyiseksi. Varo ettet vatkaa liikaa.
  • Lisää taikinaan mansikkamurska, sekoita hyvin mutta varovasti, lopeta heti kun mansikkamurska on sekoittunut.
  • Lisää suklaahiput, sekoita hyvin mutta rauhallisesti.
  • Jaa taikina tasaisesti kahteentoista (12) muffinsi vuokaan.
  • Paista uunin keskiosassa n.20 minuuttia tai niin kauan kunnes hammastikulla tökätessä tikkuun ei jää taikinaa.
  • Anna muffinsien jäähtyä pellillä n.5 minuuttia, siirrä sen jälkeen jäähtymään pois pelliltä.