banaanikeikauskakku
Print Pin

Karamelli-banaanikeikauskakku

Ingredients

  • 2 1/2 dl sokeria
  • 100 g voita
  • 3 rkl tummaa rommia
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl vanilijauutetta tai -aromia
  • 3 1/2 dl jauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl kanelia
  • 1/2 tl kurkumaa
  • 120 g huoneenlämpöistä voita
  • 1 1/4 dl ruskeaa sokeria
  • 1 tl vanilijauutetta tai -aromia
  • 1 1/4 dl sokeria
  • 2 kpl munaa
  • 1 1/4 dl maitoa
  • 3 kpl banaania

Instructions

  • Öljyä 22cm kakkuvuoka hyvin.
  • Mittaa sokeri paksupohjaiseen kattilaan tai teflonpohjaiseen pannuun.
  • Sulata sokeri keskivahvalla lämmöllä, koko ajan sekoittaen.
  • Kun sokeri on sulanut, lisää joukkoon voi, sekoita huolellisesti.
  • Keitä n.3min
  • Ota pois liedeltä, anna jäähtyä pieni hetki.
  • Lisää viimeisenä joukkoon vanilja, suola ja rommi. Sekoita hyvin.
  • Kaada karamelli kakkuvuokaan, levitä koko pohjalle.
  • Anna kastikkeen jäähtyä kokonaan. Tee tässä välissä kakkupohja.
  • Lämmitä uuni 180c asteeseen
  • Yhdistä kuivat aineet keskenään.
  • Vaahdota sokeri ja munat.
  • Vaahdota voi, ruskea sokeri ja vanilja.
  • Yhdistä vaahdot keskenään, rauhallisesti vatkaten.
  • Lisää seoksen joukkoon kuivat aineet ja maito vuorotellen, kevyesti sekoittaen. Sekoita kunnes kaikki aineet ovat hyvin sekoittuneet keskenään.
  • Pilko banaanit n.1cm paksuisiksi viipaleiksi. Levitä banaanin palaset nätisti vieritysten ympäri kakkuvuokaa.
  • Kaada kakkutaikina rauhallisesti banaanien päälle, levitä tasaiseksi.
  • Paista uunin keskitasolla 50 minuuttia tai kunnes hammastikulla tökkäämällä taikinaa ei enää jää tikkuun.