omena - Biscoff torttukierteet juuri uunista tulleina
Print Pin

Omena - Biscoff torttukierteet

Servings 10

Ingredients

  • 1 prk omena-kanelimarmeladia
  • 1 pkt joulutorttu taikinaa 500g esim. myllyn paras
  • 1 prk Biscoff keksilevitettä Tarvitset ehkä noin puolipurkkia.
  • 1 kpl kananmuna

Instructions

  • Sulata torttutaikina pakkauksen ohjeen mukaan.
  • Lämmitä uuni 225c asteeseen.
  • Yhdistä taikinalevyistä kaksi samankokoista isoa levyä.
  • Painele irtonaiset kohdat yhteen ja kaulitse levyjä hiukan litteämmiksi.
  • Levitä molempiin isoihin taikinalevyihin reilusti Biscoff- levitettä.
  • Levitä omenamarmeladia Biscoff- levitteen päälle. Jos haluat vahvemman Biscoffin maun torttuihin, levitä marmeladia vain toisen levyn päälle. Jos haluat enemmän marmeladia, levitä sitä molempien taikinalevyjen päälle.
  • Käännä toinen taikinalevy toisen päälle. Niin, että täyte puolet ovat toisiaan vasten. Kaulitse vielä hellästi levyjä yhteen.
  • Painele reunoja hiukan kiinni toisiinsa.
  • Leikkaa taikinasta pitkiä soiroja. Taikinan voi leikata noin kymmeneen osaan.
  • Ota taikipötköstä molemmista päista kiinni ja twistaa päitä eri suuntiin, jotta syntyy kierre.
  • Pyöritä kierretyt tangot rulliksi.
  • Asettele torttukierteet leivinpaperille ja voitele kananmunalla.
  • Paista uunin keskitasolla 15-20 minuuttia.
  • Tomuta halutessasi jäähtyneet torttukierteet tomusokerilla.