piparkakku suklaabrownie
Print Pin

Piparkakku-brownie

Servings 12

Ingredients

  • 120 g vehnäjauhoja
  • 1/2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 40 g kaakaojauhetta leivontaan tarkoitettua
  • 2 rkl espressoa tai vahvaa kahvia
  • 170 g voita
  • 3 rkl öljyä
  • 300 g sokeria
  • 3 kpl kananmunia
  • 100 g maitosuklaata muruina säästä 40g brownien päälle
  • 80 g piparkakkuja muruina (esim. Annas) säästä 30g brownien päälle

Instructions

  • Lämmitä uuni 180c asteeseen.
  • Laita leivinpaperi 27x18 cm kokoiseen vuokaan.
  • Murskaa 60g suklaata ja 50g piparkakkuja. Siirrä odottamaan.
  • Valmista espresso tai vahva kahvi. Anna jäähtyä hetken.
  • Yhdistä jauhot, leivinjauhe, suola ja kaakaojauhe keskenään. Sekoita hyvin sekaisin.
  • Sulata voi. Sekoita joukkoon öljy ja sokeri. Vatkaa reippaasti muutama minuutti.
  • Lisää munat ja vatkaa sähkövatkaimella muutama minuutti, kunnes munat ovat sekoittuneet.
  • Lisää kahvi ja vatkaa se munaseoksen joukkoon.
  • Lisää kuivat aineet ja sekoita ne tasaisesti joukkoon ja kaavi kulhon reunat nuolijalla. Kun kuivat aineet ovat sekoittuneet, älä vatkaa enää. Liika sekoittaminen ei ole hyväksi brownieille.
  • Kaada taikinan joukkoon murskatut piparkakut ja suklaat. Sekoita juuri sekaisin ja lopeta.
  • Kaada taikina vuokaan.
  • Murskaa loput suklaat ja piparkakut. Voit tehdä piparkakuista halutessasi hiukan erikokoisia murusia/palasia.
  • Ripottele suklaat ja piparkakut tasaisesti brownie taikinan päälle.
  • Paista uunin keskitasolla 50-60 minuuttia.
  • Jos piparkakut alkavat tummumaan, vuoraa vuoka alumiinifoliolla.
  • Tarkista brownien kypsyys 50 minuutin kohdalla. Brownie on täydellistä, kun testitikkuun jää vielä hiukan taikinaa kiinni.
  • Jos brownie ei ole vielä kypsää, tarkista 5 minuutin välein.
  • Ota kypsä brownie pois uunista ja anna jäähtyä kokonaan enne leikkaamista.
  • Leikkaa jäähtynyt brownie annospaloiksi ja tarjoile