kurpitsapiirakka pähkinämurulla pala tarjolla lautasella
Print Pin

Rouskuva kurpitsapiirakka pähkinämurulla

Course baking, Dessert, jälkiruoka, leivonta
Cuisine American
Keyword kurpitsa, pähkinä, piirakka

Ingredients

  • 1 prk kurpitsasosetta 425 g
  • 3 kpl kananmunia
  • 125 g sokeria
  • 125 g fariinisokeria
  • 1 rkl siirappia
  • 1 rkl ohratärkkelystä tai perunajauhoja
  • 1 tl vaniljaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 1/2 tl kanelia
  • 1/2 tl inkivääriä
  • 1/8 tl neilikkaa
  • 1/4 tl muskottipähkinää
  • 1/8 tl maustepippuria tai mustapippuria
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 dl täysmaitoa

Instructions

  • Lämmitä uuni 190c asteeseen.
  • Voitele piirakkavuoka.
  • Sekoita kurpitsasose, munat ja sokeri hyvin sekaisin.
  • Lisää kaikki loput ainekset ja sekoita voimakkaasti kaikki sekaisin.
  • Asettele itsetehty tai kaupan piirakkataikina vuokaa.
  • Töki piirakkapohjaan haarukalla reikiä. Levitä taikinan päälle leivinpaperi ja kaada painoa leivinpaperin päälle. (esimerkiksi kuivia herneitä) Esipaista taikinaa 10 minuuttia uuni keskitasolla.
  • Ota piirakka pohja pois uunista ja poista painot sekä leivinpaperi.
  • Sekoita täytettä niin, että kaikki ainekset ovat tasaisesti sekaisin. Kaada kurpitsatäyte piirakkavuokaan pohjan päälle.
  • Paista uunissa keskitasolla 40 minuuttia. Peitä piirakan reunat foliolla, jos ne alkavat tummumaan.
  • Ota piirakka pois uunista. Ripottele kaikki pähkinäkuorrute tasaisesti piirakan päälle.
  • Laita piirakka takaisin uuniin ja anna paistua vielä 15-20 minuuttia.
  • Ota kypsä piirakka pois uunista. Anna jäähtyä täysin ennen tarjoilua.
  • Tarjoile esim. vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.