Kakkumuru kääretorttu tarjolla juhlissa
Print Pin

Kakkumuru kääretorttu

Course baking, Dessert, jälkiruoka, leivonta
Cuisine American, finnish
Keyword kääretorttu, kakkumuru, mascarpone, strösseli, valkosuklaamousse
Servings 15

Ingredients

  • 4 kpl kananmunia
  • 3 dl tomusokeria
  • 1 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl ohratärkkelystä
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vanilja aromia tai uutetta tai muuta vastaavaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 dl strösseleitä värikkäitä

Instructions

  • Lämmitä uuni 180c asteeseen.
  • Levitä leivinpaperi uunipellille. Voitele leivinpaperi voilla, margariinilla tai öljyllä.
  • Vaahdota munat ja sokeri vahvaksi munavaahdoksi.
  • Yhdistä kaikki kuivat aineet keskenään, paitsi strösselit.
  • Lisää kuivat aineet munavaahtoon varovasti taitellen. Taittele kunnes kaikki ainekset ovat sekoittuneet taikinaksi.
  • Lisää viimeiseksi vanilja varovasti taitellen.
  • Kaada taikina uunipellille voidellun leivinpaperin päälle. Levitä taikina tasaisesti joka puolelle peltiä.
  • Ripottele strösselit tasaisesti taikinan pinnalle joka puolelle.
  • Paista uunin keskiosassa 7-10 minuuttia, kunnes hammastikku/yms tulee tökättäessä puhtaana ulos pohjasta.
  • Ota kääretorttupohja uunista pois. Anna jäähtyä liinan alla, kunnes täysin jäähtynyt.
  • Käännä kääretorttupohja varovasti toisen leivinpaperin päälle. Niin, että paistossa käytetty leivinpaperi on nyt yläpuolella.
  • Irrota paistossa käytetty leivinpaperi varovasti irti kääretorttupohjasta.
  • Käännä kääretorttupohja puhtaalle leivinpaperille niin, että äsken paljastunut kakkupinta on taas pöytään päin.
  • Täytä kääretorttu valkosuklaamoussella. Säästä noin 1/3 valkosuklaamoussea pursotettavaksi kääretortun päälle. Jätä ylimmästä reunasta n. 2cm ilman täytettä.
  • Ripottele kääretortun sisään puolet kakkumurusta. Säästä isoja paloja murua koristeeksi kääretortun päälle.
  • Aloita kääretortun kääriminen puolelta, joka on sinua lähinnä. Kääri suuntaan, johon jätit 2cm tyhjää tilaa.
  • Käytä leivinpaperia apuna käärimisessä ja kääri rulla mahdollisimman tiukalle. Älä välitä, jos täytettä tulee hiukan pihalle. Pyyhi viimeisenä yli tullut täyte.
  • Jätä saumakohta kääretortun alapuolelle. Peitä leivinpaperilla ja anna levätä jääkaapissa noin 30 minuuttia.
  • Levitä tai pursota loput valkosuklaamousset haluamallasi tavalla kääretortun päälle.
  • Asettele isot kakkumurut kääretortun päälle kauniisti. Ripottele loput kauttaaltaan kääretortun päälle.
  • Tarjoile ja nauti.