Matcha valkosuklaa brownie pala josta maistettu
Print Pin

Matcha valkosuklaa brownie

Course baking, Dessert, jälkiruoka, leivonta
Cuisine American, Japanese
Keyword blondie, brownie, matcha
Servings 12

Ingredients

  • 80 g voita
  • 180 g valkosuklaata
  • 100 g sokeria
  • 4 kpl kananmunia rakenne rikottuna
  • 100 g vehnäjauhoja
  • 4 rkl matchaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 80 g valkosuklaata hippuja tai paloiteltuna

Instructions

  • Lämmitä uuni 170c asteeseen. Levitä leivinpaperi 25x30 kokoiseen uunivuokaan.
  • Sulata 180g valkosuklaata ja voi mikrossa. Pilko valkosukaa ensin paloiksi ja siirrä palat mikron kestävään kulhoon, lisää voi. Käytä mikrossa 10 sekunttia ja sekoita. Toista kunnes valkosuklaa ja voi ovat sulaneet.
  • Lisää kulhoon sokeri ja vatkaa ainekset hyvin sekaisin sähkövatkaimella.
  • Riko kananmunien rakenne. Lisää 1/3 munaseoksesta kerrallaan valkosuklaa seoksen joukkoon, Sekoita taikinaa joka kerran välissä hyvin. Kaavi kulhon reunat nuolijalla.
  • Yhdistä kuivat aineet keskenään.
  • Lisää kuivat aineet muun taikinan joukkoon. Sekoita niin, että kuivat aineet ovat kuuri sekoittuneet märkien joukkoon. Kaavi reunat nuolijalla ja sekoita vielä pikaisesti.
  • Pilko 80g valkosuklaata ja lisää suklaa taikinaan. Taittele valkosuklaa taikinan joukkoon varovasti. Älä sekoita taikinaa enää lujasti.
  • Kaada taikina vuoratulle pellille.
  • Paista brownieita uunin keskitasolla 15-20 minuuttia. Testaa hammastikulla tms. brownien kypsyys. Brownie on valmis, kun tikkuun jää vielä pieni määrä taikinaa kiinni. Jos haluat, voit myös paistaa brownien täysin kypsäksi.
  • Ota matcha brownie pois uunista. Anna jäähtyä kokonaan, ennen kun leikkaat brownien tarjolle.