Lämmitä uuni 180c asteeseen.
Kuori ja raasta porkkana. Valuta ylimääräinen neste porkkanaraasteesta puristamalla pois.
Levitä pähkinärouhe leivinpaperin päälle pellille. Paahda uunissa 180c asteessa 5-10 minuuttia. Rouhe on valmista, kun uunista leijuu herkullinen pähkinän tuoksu ja pähkinärouheessa on kaunis kullanruskea sävy. Ole tarkka, ettet polta pähkinärouhetta.
Siirrä pähkinärouhe pois kuumalta pelliltä, ettei pähkinä pala.
Jätä uuni päälle 180c asteeseen.
Sulata voi.
Valuta anaksesta ylimääräinen neste pois.
Leivitä kaksi 23cm kakkuvuokaa leivinpaperilla. Voitele vuokien reunat.
Jos sinulla on vain yksi oikean kokoinen vuoka, voit paistaa ensin puolet taikinasta. Kun ensimmäinen kakku on paistunut, voit poistaa sen vuoasta ja toistaa prosessin lopulla taikinalla.
Yhdistä jauho, mantelijauho, mausteet, leivinjauhe ja suola keskenään. Sekoita ainekset hyvin keskenään.
Vatkaa sokerit, rasvat, munat ja vanilja keskenään. Vatkaa muutama minuutti, kunnes kaikki ainekset ovat hyvin sekoittuneet.
Lisää kuivat aineet kosteisiin. Sekoita nuolijalla, kunnes kaikki ainekset ovat kosteita ja juuri sekoittuneet keskenään. Älä ylisekoita.
Lisää viimeisenä pähkinärouhe, ananasmurska ja porkkana.
Taittele ainekset taikinan joukkoon, kunnes ne ovat juuri sekoituneet koko taikinaan.
Jaa taikina tasaisesti kahteen kakku vuokaan.
Paista 180c asteessa noin 35 minuuttia. Tarkista tikkumenetelmällä kakun kypsyys. Kakku on kypsä, kun tikku tulee kakusta puhtaana ulos.
Anna kakkupohjien jäähtyä kokonaan.
Valmista tuorejuustokuorrute. Ohje ylempänä.
Poista jäähtyneet pohjat kakkuvuosta.
Levitä yhden kakkupohjan päälle osa tuorejuustokuorrutteesta. Noin 1/2 kuorrutteesta, riippuen siitä haluatko kuorrutetta vain kakun päälle vai myös reunoilla.
Lisää toinen kakkupohja kuorrutetun pohjan päälle. Levitä tai pursota kuorrute haluamallasi tavalla kakun päälle.
Koristele kakku halutessasi pähkinärouheella. kuivahedelmillä tai nonparelleilla.