maailman paras porkkanakakku tarjolla juhliin
Print Pin

Mausteinen porkkanakakku

Course baking, Dessert, leivonta
Cuisine American, finnish
Keyword cake, carrot, porkkanakkakku, syksy

Ingredients

  • 80 g mantelijauhoa
  • 300 g vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl kanelia
  • 1/4 tl maustepippuria (valinnainen)
  • 1/4 tl kardemummaa
  • 1/2 tl neilikkaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 1/2 dl sokeria
  • 2 2/2 dl fariinisokeria
  • 4 kpl kananmunia
  • 1 tl vanilijauutetta tai -aromia
  • 150 g voita sulatettuna
  • 50 g öljyä
  • 5 dl porkkanaa raastettuna (noin 4kpl porkkanaa)
  • 100 g hasselpähkinä rouhetta paahdettuna
  • 1 prk ananasmurskaa

Instructions

  • Lämmitä uuni 180c asteeseen.
  • Kuori ja raasta porkkana. Valuta ylimääräinen neste porkkanaraasteesta puristamalla pois.
  • Levitä pähkinärouhe leivinpaperin päälle pellille. Paahda uunissa 180c asteessa 5-10 minuuttia. Rouhe on valmista, kun uunista leijuu herkullinen pähkinän tuoksu ja pähkinärouheessa on kaunis kullanruskea sävy. Ole tarkka, ettet polta pähkinärouhetta.
  • Siirrä pähkinärouhe pois kuumalta pelliltä, ettei pähkinä pala.
  • Jätä uuni päälle 180c asteeseen.
  • Sulata voi.
  • Valuta anaksesta ylimääräinen neste pois.
  • Leivitä kaksi 23cm kakkuvuokaa leivinpaperilla. Voitele vuokien reunat.
  • Jos sinulla on vain yksi oikean kokoinen vuoka, voit paistaa ensin puolet taikinasta. Kun ensimmäinen kakku on paistunut, voit poistaa sen vuoasta ja toistaa prosessin lopulla taikinalla.
  • Yhdistä jauho, mantelijauho, mausteet, leivinjauhe ja suola keskenään. Sekoita ainekset hyvin keskenään.
  • Vatkaa sokerit, rasvat, munat ja vanilja keskenään. Vatkaa muutama minuutti, kunnes kaikki ainekset ovat hyvin sekoittuneet.
  • Lisää kuivat aineet kosteisiin. Sekoita nuolijalla, kunnes kaikki ainekset ovat kosteita ja juuri sekoittuneet keskenään. Älä ylisekoita.
  • Lisää viimeisenä pähkinärouhe, ananasmurska ja porkkana.
  • Taittele ainekset taikinan joukkoon, kunnes ne ovat juuri sekoituneet koko taikinaan.
  • Jaa taikina tasaisesti kahteen kakku vuokaan.
  • Paista 180c asteessa noin 35 minuuttia. Tarkista tikkumenetelmällä kakun kypsyys. Kakku on kypsä, kun tikku tulee kakusta puhtaana ulos.
  • Anna kakkupohjien jäähtyä kokonaan.
  • Valmista tuorejuustokuorrute. Ohje ylempänä.
  • Poista jäähtyneet pohjat kakkuvuosta.
  • Levitä yhden kakkupohjan päälle osa tuorejuustokuorrutteesta. Noin 1/2 kuorrutteesta, riippuen siitä haluatko kuorrutetta vain kakun päälle vai myös reunoilla.
  • Lisää toinen kakkupohja kuorrutetun pohjan päälle. Levitä tai pursota kuorrute haluamallasi tavalla kakun päälle.
  • Koristele kakku halutessasi pähkinärouheella. kuivahedelmillä tai nonparelleilla.