päärynää, kanelia ja sokeria piirakassa
Print Pin

Pehmeä päärynäpiirakka

Course baking, Dessert, leivonta
Keyword päärynä, pellillinen, piirakka

Ingredients

  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl mantelijauhoja
  • 4 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 tl kanelia
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl kardemummaa
  • 200 g voita huoneenlämpöistä
  • 4 dl sokeria
  • 4 kpl kananmunaa
  • 2 dl jugurttia
  • 1 dl maitoa
  • 3 kpl päärynää
  • sokeria ja kanelia pinnalle ripoteltuna

Instructions

  • Lämmitä uuni 180c asteeseen. Aseta leivinpaperi uunipellille.
  • Pilko päärynät kuutioiksi. Voit itse päättää, minkä kokoisia päärynän palasia haluat piirakkaan.
  • Yhdistä kuivat aineet keskenään.
  • Vaahdota ensimmäisenä kananmunat ja 2 dl sokeria vaahdoksi.
  • Seuraavaksi vaahdota voi ja 2 dl sokeria vaahdoksi.
  • Yhdistä vaahdot niin, että sekoitat munavaahdon voivaahtoon.
  • Yhdistä maito ja jugurtti.
  • Lisää kuivat aineet ja jugurttimaito vuorotellen taikinaan.
  • Kaada taikina uunipellille.
  • Ripottele päärynän palaset taikinan päälle, painele hennosti palasia taikinaan. Älä kuitenkaan upota.
  • Ripottele sokeria ja kanelia piirakan päälle joka puolelle ennen paistamista. Käytä oman mielesi mukaan.
  • Paista piirakkaa uunissa noin 20 minuuttia. Tarkista 20 minuutin kohdalla tikulla piirakan kypsyys. Kun tikkuun ei jää enää taikinaa kiinni, piirakka on valmis. Jos piirakka on vielä raaka, tarkista uudestaan viiden minuutin päästä ja toista kunnes piirakka on kypsä.
  • Ota kypsä piirakkaa pois uunista ja anna jäähtyä. Leikkaa haluamasi kokoisiksi palasiksi ja nauti.