Aivan kamalat kaurakeksit anzac tyyliin
Print Pin

Aivan kamalat kaurakeksit

Ingredients

  • 150 g vehnäjauhoja
  • 90 g kaurahiutaleita
  • 60 g mantelijauhoa tai kookoshiutaleita
  • ripaus suolaa (n. 1/4 tl tai oman maun mukaan)
  • 110 g hienoa sokeria
  • 125 g voita
  • 1 tl vaniljaa
  • 125 ml siirappia
  • 1 tl ruokasoodaa

Instructions

  • Lämmitä uuni 170c asteeseen. Levitä leivinpaperi valmiiksi kahdelle uunipelille.
  • Yhdistä jauhot, kaurahiutaleet, mantelijauho ja suola keskenään. Sekoita kuivat aineet hyvin keskenään.
  • Mittaa sokeri, voi, vanilja ja siirappi kattilaan. Sulata ainekset yhteen keskilämmöllä ja sekoita rauhallisesti, kunnes sokeri on liuennut ja voi on sulanut. Anna seoksen olla liedellä, kunnes se alkaa kuplia.
  • Lisää kuuman seoksen joukkoon ruokasooda ja sekoita. Odota että seos alkaa vaahtoamaan.
  • Kaada vaahto kuivien aineiden päälle ja sekoita hyvin, kunnes keksitaikina on muodostunut.
  • Kahta teelusikkaa apuna käyttäen, nostele taikinaa pieniksi keoiksi uunipellille. Jätä keksien väliin hyvin tilaa, keksit leviävät uunissa.
  • Paista keksejä n.25 minuuttia, kunnes keksit ovat kauniin kullanruskeita.
  • Anna keksien jäähtyä täysin pellillä, ennen kuin siirrät niitä pois.