Lämmitä uuni 180c asteeseen.
Aseta leivinpaperi 25×30 vuokaan ja voitele vielä ohuesti margariinilla pohja ja reunat.
Muussaa banaani haarukalla.
Sulata margariini.
Vatkaa sulatettu margariini ja sokeri yhteen sähkövatkaimella.
Lisää vaniljasokeri ja vaniljauute. Sekoita ja kaavi kulhon reunat.
Lisää jauhot ja suola. Sekoita pikaisesti aineet yhteen niin, että kaikki ainekset ovat juuri yhdistyneet. Älä vatkaa liikaa. Kaavi kulhon reunat.
Lisää muussattu banaani ja suklaan palaset. Sekoita aineet taas pikaisesti taikinaan, kaavi viimeisen kerran kulhon reunat ja sekoita hennosti viimeisen kerran n.10 sekuntia.
Levitä taikina vuokaan.
Paista blondieita 25-30 minuuttia. Hammastikku testillä voit tarkastaa oikean kypsyyden ja halutessasi jättää blondiet hiukan pehmeämmiksi, jollain hammastikkuun saa jäädä ihan hiukan taikinaa. Kypsempään versioon odota, kunnes tikkuun ei jää ollenkaan taikinaa, mutta pieniä murusia.
Anna jäähtyä täysin. Poista jäähtynyt levy leivinpaperin avulla pelliltä ja leikka blondiet 12 osaan.