herkullinen mango jugurtti piirakka
Print Pin

Mango-piirakka kauramurulla

Ingredients

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 tl siirappia
  • 150 g voita
  • 1 kpl kananmuna
  • 1 pussi pakaste mangoa (Yksi pussi = 300g)
  • 200 g maustamatonta rahkaa
  • 100 g maustamatonta jugurttia esim. turkkilaista
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vaniljatahnaa tai aromia
  • 2 kpl kananmunia
  • 1 dl kuohukermaa

Instructions

  • POHJA:
  • Lämmitä uuni 175c asteeseen.
  • Sekoita kuivat aineet keskenään.
  • Paloittele voi pieniksi kuutioiksi.
  • Lisää voi kuivien aineiden joukkoon ja nypi murumaiseksi.
  • Lisää kananmuna ja siirappi loppu vaiheessa. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
  • Öljyä piirakka vuoka. Painele taikina piirakkavuokaan ja tee haarukalla muutamia pistoja taikinaan.
  • Paista pohjaa 175c asteessa kymmenen (10) minuuttia.
  • Tässä välissä tee valmiiksi kauramuru ja täyte.
  • Kymmenen minuutin kuluttua ota piirakkapohja pois uunista ja lämmitä uuni 200c asteeseen.
  • TÄYTE:
  • Sekoita rahka, jugurtti, sokeri, vanilja, muna ja kerma vispilällä sekaisin.
  • Kaada valmis seos piirakkapohjan päälle.
  • Asettele pakastemangon palat ympäri piirakkaa täytteen päälle.
  • Viimeisenä ripottele kauramuru piirakan täytteen päälle.
  • Paista uunin alatasolla 40-50 minuuttia. Piirakka on valmis, kun täyte ei enää liiku tai liikkuu hyvin vähän, kun heilutat piirakkavuokaa.
  • Jos piirakka alkaa tummumaan liikaa päältä voit peittää sen foliolla. Anna folion olla paistoajan loppuun asti piirakan päällä.
  • Ota mango-piirakka pois uunista ja anna jäähtyä. Koristele halutessasi tuoreella mangolla.
  • Tarjoile kermavaahdon, jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa. Nauti.