suklaakeksit valkosuklaahipuilla tarjoilu ehdotus
Print Pin

Suklaakeksit valkosuklaahipuilla

Course Dessert, Snack
Prep Time 20 minutes
Cook Time 15 minutes
Servings 15

Ingredients

  • 250 g voita
  • 3 dl sokeria
  • 4 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl leivonta kaakaota
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 tl etikkaa
  • 1 kpl kananmuna
  • 100 g valkosuklaahippuja valmiita tai levystä leikattuja

Instructions

  • Lämmitä uuni 180c asteeseen.
  • Sulata voi mikrossa tai levyllä. Anna voin jäähtyä muutama minuutti, ennen kun lisäät sokeria.
  • Yhdistä kuivat aineet keskenään.
  • Vatkaa sokeri ja voi keskenään puulastalla tai kauhalla.
  • Lisää joukkoon muna, sekoita hyvin mutta rauhallisesti. Lisää etikka, sekoita hyvin.
  • Lisää kuivat aineet, sekoita hyvin mutta varo ettet vatkaa taikinaa liikaa. Kun jauhoseos on sekoittunut kokonaan, taittele suklaahiput taikinaan.
  • Jaa taikina 12-15 palloksi. Käytä esimerkiksi jäätelökauhaa apuna, niin saat kaikista kekseistä samankokoisia. Älä paina palloja liian tiiviiksi.
  • Laita taikinapallot pellille, jätä kekseille väliä n.7cm. Keksit leviävät reilusti uunissa.
  • Paina muutamia valkosuklaahippuja taikinapallojen päälle.
  • Paista keksejä uunin keskitasossa 12-15 minuutta, kunnes keksien reunat ovat kullan ruskeat. Keksit saattavat tuntua vielä liian löysiltä keskeltä, kun otat ne pois uunista, mutta niin niiden kuuluukin.
  • Älä siirrä keksejä pois pelliltä vaan anna niiden jäähtyä kokonaan. Lämmin pelti kypsentää keksejä vielä hetken.