banaani toffee kääretorttu vaiheet ja pursotus
Print Pin

Banoffee kääretorttu

Ingredients

  • 3 kpl kananmunia
  • vehnäjauhoja
  • perunajauhoja
  • sokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 kpl banaania
  • 2 dl kermaa
  • 200 g tuorejuustoa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1/2 toffeekastikkeesta
  • 1-2 kpl banaania koristeeksi
  • loput toffeekastikkeesta koristeeksi

Instructions

  • Valmista ensimmäisenä toffeekastike.
  • Kun toffee jäähtyy, ala valmistamaan kääretorttu pohjaa.
  • Lämmitä uuni 200c asteeseen. Levitä leivinpaperi pellille.
  • Riko munat lasiin. Laseja on hyvä olla 3kpl samanlaisia.
  • Mittaa toiseen lasiin jauhot. Puolet peruna- ja puolet vehnäjauhoja. Jauhoja mitataan lasiin samaan kohtaan, kun kananmunat yltävät toisessa lasissa.
  • Sekoita vaniljasokeri, suola ja leivinjauhe jauhojen joukkoon.
  • Kolmanteen lasiin mittaa sokeri. Sokeria mitataan myös samaan kohtaan kuin kananmunat yltävät.
  • Yhdistä munat ja sokeri. Vaahdota erittäin kuohkeaksi vaahdoksi, käytä tähän hyvin aikaa.
  • Taittele jauhot munavaahdon joukkoon, varovasti. Lisää jauhot noin kolmessa osassa. Muista kaapia kulhon reunat aina lisäyksien kohdalla.
  • Kaada pellille. Anna taikinan valua paikalleen. Voit käännellä peltiä, että taikina muodostaa neliön.
  • Taikina ei välttämättä peitä koko peltiä. Noin yhden sentin paksuinen kerros taikinaa on hyvä. Älä levitä lastalla tai nuolijalla.
  • Paista uunin keskitasolla 8-10 minuuttia. Testaa hammastikulla kypsyys. Pohja on valmis, kun hammastikkuun ei tartu taikinaa tai muruja.
  • Ota kääretorttupohja pois uunista. anna jäähtyä kokonaan.
  • TÄYTE JA KUORRUTE:
  • Murskaa banaanit mössöksi haarukalla.
  • Lisää tuorejuuston joukkoon vaniljasokeri ja puolet toffeekastikkeesta. Sekoita sähkövatkaimella ainekset tasaiseksi vaahdoksi.
  • Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi.
  • Yhdistä kermavaahto ja tuorejuusto seos.
  • Kaada loput toffeet pursotinpussiin tai minigrippi pussiin. Et tarvitse tyllaa. Jos käytät kondensoidusta maidosta tehtyä kinuskia, siirrä siitäkin loput pussiin.
  • Valitse haluamasi tylla ja aseta tylla pursotinpussiin. Kaada puolet täytteestä pursotinpussiin. Jos et halua pursottaa kuorrutetta, voit jättää tämän vaiheen tekemättä. Kuorrutteen voi myös levittää tasaisesti kääretortun päälle nuolijalla.
  • KÄÄRETORTUN TÄYTTÖ:
  • Irrota kääretortun pohja leivinpaperista toiselle leivinpaperille.
  • Levitä murskattu banaani pohjan päälle. Jätä yhteen reunaan muutaman sentin kohta ilman täytettä.
  • Levitä tasaisesti puolet tuorejuusto täytteestä pohjan päälle.
  • Rullaa pohja niin, että muutaman sentin täytteetön kohta jää taaimmaiseksi. Jätä tortun saumakohta kääretortun pohjaksi.
  • Leikkaa päätypalat tasaisiksi.
  • Leikkaa toffeekastike pussin nokkaan pieni reikä. Pursota edestakaisin kääretortun päälle kastiketta. Jos teet sileän kuorrutteen tuorejuustosta, voit levittää ensin kuorrutteen ja vasta sen jälkeen valuttaa toffeen.
  • Pursota toffeen päälle tuorejuustovaahto haluamallasi tyylillä.
  • Viimeisenä leikkaa banaanista n. puolen sentin paksuisia viipaleita ja asettele ne kauniisti kääretortun päälle. Banaanin koosta riippuen tarvitset 1-2 banaania.