helpot marengit tarjoiluehdotus
Print Pin

Hubbabubba Marengit

Ingredients

  • 4 kpl kananmunan valkuaista
  • 1/2 tl viinikiveä / cream of tartar
  • 1/8 tl suolaa
  • 200 g hienoa sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • purkka aromia (bubble gum) muutama tai useampi tippa
  • erilaisia elintarvike värejä muutama tai useampi tippa

Instructions

  • Varmista, että leivonta välineet ovat kaikki puhtaita ja kuivia.
  • Lämmitä kiertoilmauuni 100c asteeseen. (Normaali uuni 120c astetta)
  • Yhdistä valkuaiset, suola, vaniljasokeri ja viinikivi kulhossa.
  • Vaahdota aineksia keskiteholla, kunnes kevyt vaahto on muodostunut.
  • Tässä vaiheessa nosta teho maximiin ja ala lisäämään sokeria yksi lusikallinen kerrallaan. Odota aina n.30 sekuntia lusikallisten välissä.
  • Kun olet lisännyt kaiken sokerin, vaahdota vielä muutama minuutti. Tarkista sitten marenki ja kaavi kulhon reunat.
  • Jatka vatkaamista, kunnes marenki muodostaa vahvan "nokan" eli stiff peak. Testaa myös pienellä määrällä vaahtoa sormien välissä, että sokeri kiteitä ei enää tunnu.
  • Voit myös testata, että marenki pysyy paikallaan, kun nostat kulhon ylös alaisin. Valmis marenki on tahmeaa ja kiiltävää.
  • Tässä vaiheessa lisää makuaine. Jos värjäät marengin vain yhdellä värillä, voit lisätä myös väriaineen. Lisää makuainetta ja väriä oman makusi mukaan. Aloita muutamalla tipalla ja lisää tarvittaessa.
  • Jos haluat useampaa väriä, jaa maustettu vaahto osiin ja värjää haluamillasi väreillä.
  • Valitse tyllat, aseta tyllat ja pursotin pussit valmiiksi. Ota pusseja yhtä paljon, kun sinulla on eri värejä.
  • Pursota pellin nurkkiin pienet nokareet marenkivaahtoa ennen, kun laitat leivinpaperia. Tämä auttaa pitämään leivinpaperin paikallaan. Aseta leivinpaperi pellille.
  • Pursota marenkeja pellille.
  • Pistä marengit uuniin, paista (1h) yksi tunti. Tunnin jälkeen sammuta uuni ja jätä marengit sammutettuun uuniin vielä yhden tunnin (1h) ajaksi.
  • Ota uunista pois ja anna jäähtyä loppuun.