Varmista, että leivonta välineet ovat kaikki puhtaita ja kuivia.
Lämmitä kiertoilmauuni 100c asteeseen. (Normaali uuni 120c astetta)
Yhdistä valkuaiset, suola, vaniljasokeri ja viinikivi kulhossa.
Vaahdota aineksia keskiteholla, kunnes kevyt vaahto on muodostunut.
Tässä vaiheessa nosta teho maximiin ja ala lisäämään sokeria yksi lusikallinen kerrallaan. Odota aina n.30 sekuntia lusikallisten välissä.
Kun olet lisännyt kaiken sokerin, vaahdota vielä muutama minuutti. Tarkista sitten marenki ja kaavi kulhon reunat.
Jatka vatkaamista, kunnes marenki muodostaa vahvan "nokan" eli stiff peak. Testaa myös pienellä määrällä vaahtoa sormien välissä, että sokeri kiteitä ei enää tunnu.
Voit myös testata, että marenki pysyy paikallaan, kun nostat kulhon ylös alaisin. Valmis marenki on tahmeaa ja kiiltävää.
Tässä vaiheessa lisää makuaine. Jos värjäät marengin vain yhdellä värillä, voit lisätä myös väriaineen. Lisää makuainetta ja väriä oman makusi mukaan. Aloita muutamalla tipalla ja lisää tarvittaessa.
Jos haluat useampaa väriä, jaa maustettu vaahto osiin ja värjää haluamillasi väreillä.
Valitse tyllat, aseta tyllat ja pursotin pussit valmiiksi. Ota pusseja yhtä paljon, kun sinulla on eri värejä.
Pursota pellin nurkkiin pienet nokareet marenkivaahtoa ennen, kun laitat leivinpaperia. Tämä auttaa pitämään leivinpaperin paikallaan. Aseta leivinpaperi pellille.
Pursota marenkeja pellille.
Pistä marengit uuniin, paista (1h) yksi tunti. Tunnin jälkeen sammuta uuni ja jätä marengit sammutettuun uuniin vielä yhden tunnin (1h) ajaksi.
Ota uunista pois ja anna jäähtyä loppuun.