Vaaleanpunainen kakkupohja hillon levitys
Print Pin

Vaaleanpunainen kuohuviini kakkupohja

Kuohuviinillä valmistettu kakkupohja hieman aikuisempaan makuun. Täytettynä kakku riittää n.20 henkilölle.

Ingredients

  • 5 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 2 1/4 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl suolaa
  • 170 g huoneenlämpöistä voita
  • 3 3/4 dl sokeria
  • 3 kpl kananmunia
  • 1 1/2 tl vaniljatahnaa tai aromia
  • 2 1/2 dl rosé kuohuviiniä tai samppanjaa
  • vaaleanpunaista elintarvikeväriä

Instructions

  • Lämmitä uuni 180c asteeseen.
  • Laita leivinpaperi kahden 20cm kakkuvuoan pohjalle. Voitele kakkuvuokien reunat.
  • Yhdistä kuivat aineet keskenään.
  • Vaahdota ensin voita hetken yksinään. Lisää sokeri ja vaahdota voita sekä sokeria keskenään, kunnes seos on kuohkeaa. Kaavi reunat.
  • Lisää munat yksi kerrallaan välissä aina vatkaten kunnolla.
  • Sekoita vanilja joukkoon ja kaavi reunat.
  • Lisää elintarvikeväriä muutama tippa. Voit tässä vaiheessa vaikuttaa siihen kuinka vahvan värin haluat kakkuun.
  • Lisää kuohuviini ja jauhoseos taikinaan vuorotellen pienissä erissä. Tee tämä niin, että lisäät viimeisenä jauhoseosta. Kaavi reunat ja sekoita vielä kerran nopeasti.
  • Jaa kakkutaikina tasan kahteen kakkuvuokaan.
  • Paista uunin keskitasolla 35-40 minuuttia. Tai niin kauan, kunnes hammastikkuun ei jää taikinaa tai muruja, kun tökkäät kakkua. Kannattaa aina kokeilla kakun keskeltä.
  • Anna kakkupohjien jäähtyä kokonaan ennen kun irrotat ne vuoasta.
  • Leikkaa kakut puoliksi ja täytä valitsimillasi täytteillä.
  • Voit myös tehdä pohjat valmiiksi edeltävänä päivänä ja pakata ne tiukasti kelmuun tai muovipussiin. Säilytä jääkaapissa tai huoneenlämmössä yön ajan ja täytä seuraavana päivänä.