Helpot omena – Biscoff torttukierteet.

omena - Biscoff torttukierteet kauniisti tarjolla kakkuvadilla
Hyppää suoraan reseptiin.

Omena – Biscoff torttukierteet ovat joulun herkullisimpia joulutorttuja.

Minun mielestäni joululeivonnan pitää olla helppoa. Joulun aikaan on muutenkin hirveästi tekemistä, joten kuka haluaa siihen päälle kauhean kasan hankalaa ja aikaa vievää leivontaa. Nämä omena – Biscoff torttukierteet ovat helpot, nopeat ja herkulliset vaihtoehdot perinteisille joulutortuille.

Näihin joulutorttuihin tai oikeastaan torttukierteisiin tarvitset vain neljä raaka-ainetta.

  1. Valmiin pakaste torttutaikinan. (Esim. Myllyn paras)
  2. Omena-kaneli marmeladia yms.
  3. Biscoff keksilevitettä.
  4. Kananmuna

    Halutessasi voi myös tomuttaa kierteet tomusokerilla.

Tätäkin reseptiä tietysti voi lähteä hifistelemään ja toteuttamaan ihan atomeista. Aina voi tehdä itse torttutaikinan, keittää omat omenahillot ja valmistaa keksilevitettäkin itse. Joku hurja saattaisi vielä tehdä keksitkin keksilevitteeseen itse.. Mutta kenellä hullulla on sellaiseen aikaa jouluna? Kertokaa toki, niin tulen sitten joka joulu tästä eteen päin sinne joulukahveille!

Joulutortut ovat helppoja, nopeita ja siksi niin suosittuja.

Kaikki pitävät perinteisistä luumutäytteisistä joulutortuista ja niitä onkin aina joulun aikaan syötävä kerran tai kaksi. Koska pakaste torttutaikina on jo niin hyvää, on paljon helpompi ostaa sitä, kuin alkaa valmistaa itse taikinaa alusta asti. Joulutorttujen helppous onkin se, joka tekee niistä niin suosittuja. Sekä niiden herkullinen maku tietysti.

leikkaa tasakokoisia tankoja ja pyöritä, sen jälkeen rullaa
Käännä leikattuja taikina “keppejä” molemmista päistä eri suuntiin, jotta syntyy kierre. Pyöritä kierteet viimeisenä rulliksi.

Jos kuitenkin haluat perinteisten joulutorttujen lisäksi kokeilla jotain uutta, kokeile näitä Biscoff tahnalla siveltyjä omena – Biscoff torttukierteitä! Vähän uutta lookkia tortuille sekä ihanaa keksin ja omenan makuharmoniaa. *Lisää tähän kohtaan sydän emoji ja kuola emoji, koska blogitekstissä ei voi niitä käyttää!*

Vaikeinta on olla syömättä koko Biscoff-levite purkkia ennen käyttöä.

Parasta ja pahinta tässä omena – Biscoff torttukierteet reseptissä on Biscoff-levitteen maistelu. Koska keksilevite on vain niin hyvää, mutta olisi kiva, jos sitä jäisi vähän myös torttukierteisiin. Mikäli teet kierteitä vain yhdestä paketillisesta torttutaikinaa, Biscoff – levitettä jää kivasti yli, että sitä voi käydä salaa napsimassa lusikallisia.

Biscoff – levite on muuten myös vegaanista! Joulun jälkeen tälle Biscoff levitteelle onkin jo paljon uusia suunnitelmia. Ei kuitenkaan siis tälle kyseiselle purkille, se on jo kauan aikaa sitten tyhjennetty. Uups.

Kokeile jouluksi myös esimerkiksi tätä punaviini kaakaota tai näitä super- herkullisia piparkakku-brownieita.

Omena – Biscoff torttukierteet ovat parhaimmillaan tuoreena syötynä, mutta säilyvät huoneenlämmössä pari päivää ja jääkaapissa noin viikon. Pakastimessa joulutortut säilyvät hyvänä reilun kuukauden.

Inspiraatio näihin kierteisiin on saatu K-ruoka sivuston luumukierteistä.

Omena – Biscoff torttukierteet

Servings 10

Ingredients

  • 1 prk omena-kanelimarmeladia
  • 1 pkt joulutorttu taikinaa 500g esim. myllyn paras
  • 1 prk Biscoff keksilevitettä Tarvitset ehkä noin puolipurkkia.
  • 1 kpl kananmuna

Instructions

  • Sulata torttutaikina pakkauksen ohjeen mukaan.
  • Lämmitä uuni 225c asteeseen.
  • Yhdistä taikinalevyistä kaksi samankokoista isoa levyä.
  • Painele irtonaiset kohdat yhteen ja kaulitse levyjä hiukan litteämmiksi.
  • Levitä molempiin isoihin taikinalevyihin reilusti Biscoff- levitettä.
  • Levitä omenamarmeladia Biscoff- levitteen päälle. Jos haluat vahvemman Biscoffin maun torttuihin, levitä marmeladia vain toisen levyn päälle. Jos haluat enemmän marmeladia, levitä sitä molempien taikinalevyjen päälle.
  • Käännä toinen taikinalevy toisen päälle. Niin, että täyte puolet ovat toisiaan vasten. Kaulitse vielä hellästi levyjä yhteen.
  • Painele reunoja hiukan kiinni toisiinsa.
  • Leikkaa taikinasta pitkiä soiroja. Taikinan voi leikata noin kymmeneen osaan.
  • Ota taikipötköstä molemmista päista kiinni ja twistaa päitä eri suuntiin, jotta syntyy kierre.
  • Pyöritä kierretyt tangot rulliksi.
  • Asettele torttukierteet leivinpaperille ja voitele kananmunalla.
  • Paista uunin keskitasolla 15-20 minuuttia.
  • Tomuta halutessasi jäähtyneet torttukierteet tomusokerilla.

Leave a Comment