Piparkakku-brownie, tahmea ja herkullinen.

piparkakku suklaabrownie
Hyppää suoraan reseptiin.

Helppo, herkullinen, tahmea ja suklainen piparkakku-brownie on täydellinen herkku jouluun ja joulun odotukseen.

Piparkakku-brownie on täydellinen, koska siinä yhdistyy suklaa ja piparkakut. Kaksi ehkä herkullisinta asiaa mitä on olemassa. No.. on niitä muitakin, mutta nämä ovat kyllä aivan kärki päässä!

Parhaita piparkakkuja tähän reseptiin ovat Annas piparkakut. Voit käyttää muitakin, mutta juuri Annas piparkakut ovat ainakin minun suosikkejani. Tein näitä brownieita jo kaksi kertaa ja toisella kerralla testasin Fazerin pikkuisilla piparkakuilla. Toimi myös niillä. Ei olla niin tarkkoja, kaikki piparkakut ovat herkullisia.

FYI tämä piparkakku-brownie on aivan järkyttävän hyvää Jymyn Talvi jäätelön kanssa. Vähän lämmitetty brownie ja Jymy jäätelöä siihen päälle, ai että kun oli hyvää. Piparkakku-brownie toimii kyllä pelkiltäänkin aivan loistavasti, ensimmäinen pellillinen meinaan syötiin ihan sinä itsenään.

Pienempi vuoka = paksumpi ja tahmaisempi brownie.

Kun tein ensimmäisen satsin piparkakku-brownieita, halusin tarkoituksella niistä erittäin paksuja. Erittäin paksuja ja tahmaisia. Ostin Ikeasta pelkästään sitä varten pienemmän lasisen uunivuoan, enkä katunut päätöstä. Paksumpi brownie tarkoittaa kuitenkin pidempää paisto aikaa ja siksi halusin kokeila toista erää laakeammalla vuolla, sekä lyhyemmällä ajalla.

Molemmilla tavoilla sain aivan järjettömän hyviä piparkakku-brownieita, joten päätös on vapaa. Paksummat browniet olivat uunissa noin 50 minuuttia ja litteämmät 15-20. Mikäli omistat jo jonkin kokoisen uunivuoan, ei ehkä tarvitse lähteä ostamaan uutta vain yhden reseptin takia.

jouluinen piparkakku-brownie kauniisti esillä

Hätätapauksessa voit leipoa browniet myös kakkuvuoassa.

Silloin vain saat pyöreän brownien, mutta eihän se haittaa mitään. Ehkä jaatkin taikinan kahteen kakkuvuokaan, teet kaksi brownie pohjaa ja laitat täytettä väliin? Siinäkin olisi aika herkullinen ajatus. Laittakaa ihmeessä sähköpostia tai Instagramissa viestiä, jos koitatte tätä reseptiä tai teette variaatioita. Instagramista minut löytää nimellä @pannuprinsessa. Olisi ihanaa nähdä myös muiden leivonta hetkiä, tämän piparkakku-brownie reseptin parissa.

Joka tapauksessa, jos olet epävarma paisto ajasta, voit tarkistaa ensimmäisen kerran brownien kypsyyden 15 minuutin kohdilla. Jos taikinaa on paksusti, voit tarkistaa seuraavan kerran 30 minuutin jälkeen ja siitä eteen päin kymmenen minuutin välein.

Mikäli piparkakku-brownie taikinaa on ohuempi kerros, tarkista 15 minuutin jälkeen aina viiden minuutin välein. Brownie on täydellistä, kun cocktailtikkuun jää vielä hiukan taikinaa kiinni. Ota silloin brownie pois uunista ja anna jäähtyä kokonaan, ennen kun leikkaat. Jos haluat kakkumaisempia ja kypsempiä brownieita, voit antaa taikinan olla uunissa niin pitkään, kunnes tikkuun ei enää jää ollenkaan taikinaa kiinni.

Muita ihania reseptejä, jotka sopivat joulun aikaan ja odotukseen;

Tahmea toffeekakku pekonimurulla

Karamelli- omenahillo

Kahden suklaan hippukeksit

Suklaan palaset kruunaavat brownien.

Sen lisäksi, että piparkakku-brownie sisältää murskattua piparkakkua, on sen joukossa myös herkullista maitosuklaata. Voit käyttää myös tummaa suklaata tai valkosuklaata, mutta minusta maitosuklaa sopii parhaiten piparkakkujen kanssa. Ensimmäiseen erään käytin Maraboun maitosuklaata ja toiseen Royal suklaata. Molemmat toimivat erinomaisesti.

Maitosuklaan kanssa kyllä aina käy vähän niin, että saatan maistella sitä enemmän kun pitäisi ja sitten itse reseptiin jää liian vähän. Eikä siinä vielä kaikki, sillä nykyään suklaalla käy aina myös joku muu. Meidän vanhempi sokerihiiri meinaan napsii “salaa” ainakin kourallisen. Onneksi lapsen kouralliset ovat aika pieniä ja saatiin suklaata myös brownieihin.

Brownie on siitä ihana, että se vain paranee ikääntyessään. Parhaimmillaan piparkakku-brownie on seuraavana päivänä tai sitä seuraavana päivänä. Voit hyvin siis tehdä tämän herkun valmiiksi jääkaappiin odottamaan ja sitten vain ottaa huoneenlämpöön lämpiämään, kun on aika tarjoilla. Mikäli pystyt siis oikeasti odottamaan kaksi päivää sitä, että pääset syömään tätä suklaista herkkua.

Muutenkin piparkakku-brownie säilyy hyvin.

Piparkakku-brownie säilyy huoneenlämmössä, ilmatiiviisti pakattuna noin kolme päivää. Jääkaapissa se säilyy reilun viikon ja pakkasessa reilun kuukauden. Vaikka ihan ihan ihan oikeasti, piparkakku-brownie säilyy vuorokauden ja sitten se on kaikki jo syöty. Jo teillä kuitenkin osataan harrastaa itsehillintää, brownie säilyy hyvin.

Mikä on sun lempi piparkakku? Leivotko itse joka joulu pipareita? Minulla on jo piparkakkutaikina pakkasessa odottamassa joulukuuta ja sitä, että päästään sokerihiiren kanssa leipomaan sekä koristelemaan!

Piparkakku-brownie

Servings 12

Ingredients

 • 120 g vehnäjauhoja
 • 1/2 tl leivinjauhetta
 • 1 tl suolaa
 • 40 g kaakaojauhetta leivontaan tarkoitettua
 • 2 rkl espressoa tai vahvaa kahvia
 • 170 g voita
 • 3 rkl öljyä
 • 300 g sokeria
 • 3 kpl kananmunia
 • 100 g maitosuklaata muruina säästä 40g brownien päälle
 • 80 g piparkakkuja muruina (esim. Annas) säästä 30g brownien päälle

Instructions

 • Lämmitä uuni 180c asteeseen.
 • Laita leivinpaperi 27×18 cm kokoiseen vuokaan.
 • Murskaa 60g suklaata ja 50g piparkakkuja. Siirrä odottamaan.
 • Valmista espresso tai vahva kahvi. Anna jäähtyä hetken.
 • Yhdistä jauhot, leivinjauhe, suola ja kaakaojauhe keskenään. Sekoita hyvin sekaisin.
 • Sulata voi. Sekoita joukkoon öljy ja sokeri. Vatkaa reippaasti muutama minuutti.
 • Lisää munat ja vatkaa sähkövatkaimella muutama minuutti, kunnes munat ovat sekoittuneet.
 • Lisää kahvi ja vatkaa se munaseoksen joukkoon.
 • Lisää kuivat aineet ja sekoita ne tasaisesti joukkoon ja kaavi kulhon reunat nuolijalla. Kun kuivat aineet ovat sekoittuneet, älä vatkaa enää. Liika sekoittaminen ei ole hyväksi brownieille.
 • Kaada taikinan joukkoon murskatut piparkakut ja suklaat. Sekoita juuri sekaisin ja lopeta.
 • Kaada taikina vuokaan.
 • Murskaa loput suklaat ja piparkakut. Voit tehdä piparkakuista halutessasi hiukan erikokoisia murusia/palasia.
 • Ripottele suklaat ja piparkakut tasaisesti brownie taikinan päälle.
 • Paista uunin keskitasolla 50-60 minuuttia.
 • Jos piparkakut alkavat tummumaan, vuoraa vuoka alumiinifoliolla.
 • Tarkista brownien kypsyys 50 minuutin kohdalla. Brownie on täydellistä, kun testitikkuun jää vielä hiukan taikinaa kiinni.
 • Jos brownie ei ole vielä kypsää, tarkista 5 minuutin välein.
 • Ota kypsä brownie pois uunista ja anna jäähtyä kokonaan enne leikkaamista.
 • Leikkaa jäähtynyt brownie annospaloiksi ja tarjoile

Leave a Comment