Matcha valkosuklaa brownie

herkullinen matcha brownie tarjolla
Hyppää suoraan reseptiin.

Matcha valkosuklaa brownie vai blondie?

On ehkä väiteltävissä mikä on brownien ja blondien ero. Brownie on tunnetumpi kahdesta, ihana suklainen ja tahmea kakkupala. Blondie taas on brownien sukulainen ja saanut nimensä vaalean ulkomuotonsa vuoksi. Blondi, tajusitteko? Haha. Yleensä blondieen käytetään valkosuklaata, mutta sekään ei ole aina välttämätöntä.. Mutta mitäs sitten, kun lopputulos onkin vihreä? Tein siis päätöksen, että matcha valkosuklaa brownie on enemmän brownie, kuin blondie.

Matcha on niin hauska raaka-aine käyttää. Se saa kaikista tuotteista niin hauskan värisiä ja on lisäksi todella terveellistä. Huono puoli matchassa on, että se sotkee kaiken liian helposti. Vaatteet, pöydät, keittiöliinat ja kaiken mihin pääsee koskemaan. Pieni sotku tietysti on osa leivontaa ja sen hauskuutta, joten ei anneta matcha sotkun haitata!

Matchassa ja näissä matcha valkosuklaa brownie paloissa on myös se hyvä puoli, että ne sopivat paremmin aikuiseen makuun. Saat siis nauttia näistä herkuista rauhassa itse, jos taloudessasi asustaa pienenpää kansaa. Toisin kävi eräille kekseille lähiaikoina.. Niistä ei äiti kerennyt paljoa nauttia.

Valkosuklaa tasapainottaa teen makua.

Matcha valkosuklaa brownie reseptissä on valkosuklaata kahdessa eri muodossa, sulatettuna ja paloina. Taikinan joukkoon sulatettu valkosuklaa tuo makeutta ja pienet (tai suuret) valkosuklaa palat browniessa tasapainottavat vahvaa teen makua. Missään reseptissä ei tietenkään voi olla liikaa suklaata, oli se sitten tummaa, maito tai valkosuklaata. Toisin sanoen.. suklaa tekee kaikesta parempaa! Joten totta kai valkosuklaa palaset ovat täydellinen lisä näihin vihreisiin browniehin.

Matcha valkosuklaa brownie pala josta maistettu

Halusin tähän reseptiin juuri tiettyä valkosuklaata, nimittäin Fazerin valkosuklaata. Fazerilla ei ole ennen ollut pelkästään valkosuklaata, joten olihan sitä pakko testata. Olin myös lukenut ja kuullut paljon kehuja tästä levystä. Käytiin muuten puolison kanssa pitkä kiista siitä, onko Fazerilla ollut ennen valkosuklaata myynnissä. Sinänsä ei ollut yllätys, että minä voitin tuon väittelyn.

Voit käyttää reseptiin mitä tahansa valkosuklaata ja samalla hengen vedolla annan myös luvan käyttää mitä tahansa suklaata. Esimerkiksi uusi rubysuklaa voisi olla hitti paloiteltuna brownien joukkoon. Miettikää sitä ihanaa väri yhdistelmää, vaaleaa roosaa ja vihreää.

Myös tummasukaa ja maitosuklaa ovat hyviä vaihtoehtoja, mutta haluan muistuttaa, että valkosuklaa ja matcha ovat erittäin toimiva makupari. Suklaa, jonka sulatat taikinan joukkoon kannattaa kuitenkin olla valkosuklaata, koska muuten menetät brownien hienon vihreän värin.

Itsetehty lahja on aina ihana ja persoonallinen.

Tätä kirjoittaessani isänpäivä lähestyy ja mikä olisikaan ihanampi lahja, kuin itse tehty leivonnainen. Tämä matcha valkosuklaa brownie on täydellinen lahja isälle, joka haluaa kokeilla vähän jotain erikoisenpaa herkkua. Muita hyviä ideoita leivottaviksi lahjoiksi ovat esimerkiksi nämä vegaaniset banaani blondiet tai olut browniet. Jos haluat leipoa jotain muuta kuin brownieita, voit kokeilla näitä kahden suklaan hippukeksejä.

Anna siis lahjaksi koko pellillinen brownieita tai kasaa muutama pala kauniiksi pinoksi ja kääri browniet sellofaaniin. Läpinäkyvässä sellofaanissa vihreät browniet ovat oikein kaunis lahja. Lisää pakettiin hyvää kahvia tai teetä ja mahdollisesti perinteinen muki isälle, niin lahja on täydellinen.

Muista huoneenlämpöiset raaka-aineet.

Pidä huolta, että kaikki raaka-aineet joita ei tarvitse lämmittää ovat huoneenlämpöisiä. Kuten esimerkiksi kananmunat. Kun kaikki raaka-aineet ovat ainakin huoneenlämpöisiä, taikina ei lähde erottumaan niin helposti. Reseptissä on myös tärkeää, että et vatkaa taikinaa liikaa enään sen jälkeen, kun jauhot on lisätty. Liika vatkaaminen tekee brownieista kakkumaisia ja niiden ominainen tahmaisuus häviää.

Matcha valkosuklaa brownie

Course baking, Dessert, jälkiruoka, leivonta
Cuisine American, Japanese
Keyword blondie, brownie, matcha
Servings 12

Ingredients

 • 80 g voita
 • 180 g valkosuklaata
 • 100 g sokeria
 • 4 kpl kananmunia rakenne rikottuna
 • 100 g vehnäjauhoja
 • 4 rkl matchaa
 • 1 tl leivinjauhetta
 • 80 g valkosuklaata hippuja tai paloiteltuna

Instructions

 • Lämmitä uuni 170c asteeseen. Levitä leivinpaperi 25×30 kokoiseen uunivuokaan.
 • Sulata 180g valkosuklaata ja voi mikrossa. Pilko valkosukaa ensin paloiksi ja siirrä palat mikron kestävään kulhoon, lisää voi. Käytä mikrossa 10 sekunttia ja sekoita. Toista kunnes valkosuklaa ja voi ovat sulaneet.
 • Lisää kulhoon sokeri ja vatkaa ainekset hyvin sekaisin sähkövatkaimella.
 • Riko kananmunien rakenne. Lisää 1/3 munaseoksesta kerrallaan valkosuklaa seoksen joukkoon, Sekoita taikinaa joka kerran välissä hyvin. Kaavi kulhon reunat nuolijalla.
 • Yhdistä kuivat aineet keskenään.
 • Lisää kuivat aineet muun taikinan joukkoon. Sekoita niin, että kuivat aineet ovat kuuri sekoittuneet märkien joukkoon. Kaavi reunat nuolijalla ja sekoita vielä pikaisesti.
 • Pilko 80g valkosuklaata ja lisää suklaa taikinaan. Taittele valkosuklaa taikinan joukkoon varovasti. Älä sekoita taikinaa enää lujasti.
 • Kaada taikina vuoratulle pellille.
 • Paista brownieita uunin keskitasolla 15-20 minuuttia. Testaa hammastikulla tms. brownien kypsyys. Brownie on valmis, kun tikkuun jää vielä pieni määrä taikinaa kiinni. Jos haluat, voit myös paistaa brownien täysin kypsäksi.
 • Ota matcha brownie pois uunista. Anna jäähtyä kokonaan, ennen kun leikkaat brownien tarjolle.

3 Thoughts to “Matcha valkosuklaa brownie”

 1. I have found good articles here. I love the way you create.
  Wonderful!

 2. fantastinen ja erinomainen blogipalvelun. Olen todella
  kiittää teitä, josta saimme paljon parempi info.

 3. I don’t even understand how I finished up here, however I assumed this post
  used to be great. I do not recognize who you might be but definitely you’re
  going to a well-known blogger in case
  you aren’t already.
  Cheers!

Leave a Comment