Vegaaniset banaani blondiet

herkulliset leivonnaiset tarjottavaksi
Hyppää reseptiin

Sanoiko joku vegaaniset banaani blondiet?

Minä sanoin! Ja sanon uudestaan. Vegaaniset banaani blondiet! Banaani on useasta syystä erittäin hyvä raaka-aine leivonnassa. Syy nro.1 löytyy banaanin makeudessa. Kun käyttää tarpeeksi kypsynyttä banaania, sokeria ei tarvitse lisätä reseptiin niin reippaasti. Ei sillä, että tässä reseptissä olisi sokeria säästelty.

Tarpeeksi kypsyneestä banaanista päästäänkin syyhyn nro.2. Resepteihin, joissa käytetään banaania on niin helppo käyttää ne viimeiset omasta mielestä vääähän liian tummaksi menneet banaanit. Ne banaanit joita ei enää halua syödä pelkiltään, mutta joita ei raaskisi heittää roskiinkaan. Ruokahävikin vähentämistä ja maailman pelastamista ihmiset! Sitä on banaanilla leivonta!

Tässä välissä pieni tunnustus. En syö itse ikinä pelkkää tuoretta banaania. En voi sietää sitä. Vaikka tuore banaani itsessään maistuu hyvältä, en vain pääse yli banaanin rakenteesta. Aika outoa kuulla tyypiltä, jonka puolet resepteistä tähän asti sisältävät banaania vai?

Noh.. banaani taas kaikessa muussa muodossa on vaan niin parasta! Heti kun banaanille on tehty jotain, heti kun sitä on jatkokäsitelty, niin se muuttuu parhaudeksi. Banana bread? Yes please. Banaani pannarit.. öö todellakin! Banaanijäätelö, karamellisoidut banaanit, murskattu banaani täytekakussa ja niin edelleen ja niin edelleen. Lista vain jatkuu ja jatkuu. Mutta.. eteen päin.

Syy nro. 3, joka johtaa myös tähän vegaaniset banaani blondiet reseptiin on se, että banaanit ovat hyvä korvike leivontaresepteissä kananmunalle.

Ei tietenkään kaikissa resepteissä, mutta niissä missä leivoksen kohoaminen ei ole tärkeimmässä osassa. Kuten esimerkiksi tässä vegaaniset banaani blondiet reseptissä. Toki banaanin mahtavuudesta löytyy vielä monta muutakin syytä, kuten maku, monipuolisuus ja niiden edullisuus. Sekä se, että vaikka itse en syökään banaaneja pelkiltään, ovat ne suuressa suosiossa välipalana meidän jälkikasvullamme.

vegaaniset banaani blondiet pala haukatuna

Tässä muuten muutama hyvä idea, mitä kaikkea voi leipoa banaanista.

Banoffee-kääretorttu

Banaanikeikauskakku

Belgialaiset banana bread-vohvelit

Kaikkia leivoksia, joita on tottunut tekemään ei pysty muuttamaan vegaanisiksi, mutta olen innostunut kokeilemaan tai löytämään vaihtoehtoja yhä useampaan. Näiden blondieiden reseptin kehitys lähti juuri siitä.

Loppuvaiheessa olin kuitenkin heikko ja lisäsin joukkoon valkosuklaan palasia.

Vegaaniset banaani blondiet saat kuitenkin tehtyä täysin vegaanisena, kun korvaat valkosuklaan palaset tummalla suklaalla tai jätät suklaan kokonaan laittamatta. Voisin veikata, että tumma suklaa toimiikin näissä blondie palasissa paremmin. Nämä vegaaniset banaani blondiet ovat meinaan sen verran makeita, että tumman suklaan palaset tuovat kivaa tasapainoa. Voit myös kokeilla esimerkiksi tätä vegaanista valkosuklaata.

Vegaaniset banaaniblondiet

Herkulliset banaaniblondiet, jotka sopivat myös vegaaneille.
Course baking, Dessert, jälkiruoka, leivonta
Keyword banaani, blondie, vegaaninen, vegan
Servings 12

Ingredients

 • 225 g vegaanista leivontamargariinia sulatettuna
 • 2 dl sokeria
 • 2 dl ruokosokeria
 • 3 tl vaniljasokeria
 • 1 tl vaniljatahnaa tai aromia
 • 1/2 tl suolaa
 • 5 dl vehnäjauhoja
 • 3 kpl erittäin kypsiä banaaneja muussattuna
 • 100 g suklaan palasia esim. vegaanista valkosuklaata tai tummaa suklaata

Instructions

 • Lämmitä uuni 180c asteeseen.
 • Aseta leivinpaperi 25×30 vuokaan ja voitele vielä ohuesti margariinilla pohja ja reunat.
 • Muussaa banaani haarukalla.
 • Sulata margariini.
 • Vatkaa sulatettu margariini ja sokeri yhteen sähkövatkaimella.
 • Lisää vaniljasokeri ja vaniljauute. Sekoita ja kaavi kulhon reunat.
 • Lisää jauhot ja suola. Sekoita pikaisesti aineet yhteen niin, että kaikki ainekset ovat juuri yhdistyneet. Älä vatkaa liikaa. Kaavi kulhon reunat.
 • Lisää muussattu banaani ja suklaan palaset. Sekoita aineet taas pikaisesti taikinaan, kaavi viimeisen kerran kulhon reunat ja sekoita hennosti viimeisen kerran n.10 sekuntia.
 • Levitä taikina vuokaan.
 • Paista blondieita 25-30 minuuttia. Hammastikku testillä voit tarkastaa oikean kypsyyden ja halutessasi jättää blondiet hiukan pehmeämmiksi, jollain hammastikkuun saa jäädä ihan hiukan taikinaa. Kypsempään versioon odota, kunnes tikkuun ei jää ollenkaan taikinaa, mutta pieniä murusia.
 • Anna jäähtyä täysin. Poista jäähtynyt levy leivinpaperin avulla pelliltä ja leikka blondiet 12 osaan.

2 Thoughts to “Vegaaniset banaani blondiet”

 1. Ota säveltää säännöllisesti, koska olen todella nauttivat artikkeleita.
  Kiitos!

 2. Excellent post. I used to be
  checking continuously this blog and I’m impressed!

  Extremely helpful information particularly
  the last section :
  ) I care for such info a lot.
  I used to be seeking this certain information for a very
  long time.
  Thank you and good luck.

Leave a Comment