Aivan kamalat kaurakeksit!

herkullinen keksi tarjoilu
Hyppää reseptiin

Miltä kuulostaisi aivan kamalat kaurakeksit? Aivan kamalan ihanat!

ALKUHUOMIO: Kun kirjoitin tätä tekstiä ennen äitienpäivää, keksien reseptin piti olla hauska idea lahjaksi esimerkiksi äidille. Korona kuitenkin vaikutti meidän arkeemme juuri näihin aikoihin niin vahvasti, että en vain enään kerennyt leipomaan tai kirjoittamaan. Kun kaikki suunnitellut päivähoidot ja kerhot suljetaan niin että kaksi lasta jää äidin kanssa täysipäiväisesti kotiin, ei löydä helposti aikaa ylimääräiseen.

Kun kirjoittaminen alkoi vaikuttaa enemmän stressaavalta ja kuvien ottaminen ikävältä, päätin että keskityn nyt perheeseen ja palaan blogin pariin uudestaan kun tilanne taas normalisoituu. Nyt on sen aika!

Laitan kuitenkin tekstin jonka olin jo kirjoittanut melkein valmiiksi mukaan näiden aivan kamalien keksien saatteeksi. Koska suurin osa kirjoittamastani ei ole vanhennut, ainoastaan äitienpäivä on jo kauan sitten mennyt. Nyt nämä keksit ovatkin oiva idea tulevaksi isänpäiväksi. Tervetuloa takaisin itselleni ja muille jotka löytävät blogistani taas luettavaa ja leivottavaa!

Alkuperäinen teksti jatkuu nyt;

Internet on täynnä maailman parhaita keksi reseptejä. Siksi mielestäni nämä keksit eivät ansainneet nimitystä maailman parhaat, vaan päin vastoin.. aivan kamalat kaurakeksit.

Kun söin viidettä kaurakeksiä suoraan pelliltä, ennen kuin ne olivat edes kunnolla jäähtyneet, tiesin että ne ovat aivan kamalia. Tiesin, että nämä keksit eivät jätä minua rauhaan ennen kuin joka ikinen niistä on tuhottu.

Kun illalla olin syönyt yli kymmenen keksiä, sanoin puolisolleni, että vihaan näitä keksejä.

Nämä aivan kamalat keksit ovat alkuperäiseltä nimeltään anzac keksejä. Reseptin muokkauksien jälkeen, en kuitenkaan tiedä kuinka paljon alkuperäistä keksiä on jäljellä. En nimittäin ole koskaan päässyt maistamaan perinteistä anzac keksiä.

Aivan kamalat kaurakeksit maistuvat paahdetuilta toffeekarkeilta, joiden joukossa on kaurahiutaleita. Näitä keksejä on mahdotonta syödä vain yksi.

Alkuperäisissä anzac kekseissä on kookosta, jonka korvasin mantelijauholla. Nämä aivan kamalat kaurakeksit olivatkin sellainen koronaleivonta projekti joissa käytetään kaikkea mitä kaapista löytyy, eikä haeta mitään uutta kaupasta.

Olen myöhemmin jo kokeillut reseptiä myös kookoksella ja hyvinhän se toimii! Korvaat vain mantelijauhon kookoshiutaleilla.

Kekseissä ei myöskään ole munaa, joten vegaanisen version saat helposti, kun korvaat voin leivontamargariinilla. Huomioi kuitenkin, että kaikki leivonta margariinit eivät ole vegaanisia, joten ole tarkkana. Itse käytän tätä margariinia, kun teen vegaanisia leivoksia.

Näiden keksien tekeminen on myös erittäin hauskaa ja varsinainen tiede projekti. Keksit ovat helppo tekoiset ja vähän erilaiset kun mihin yleensä on totuttu. Kaikki “kosteat” aineet nimittäin sulatetaan yhteen ja niiden joukkoon heitetään lopuksi ruokasoodaa. Sooda saa ainekset vaahtoamaan ja tiedeprojekti on valmis.

Aivan kamalat kaurakeksit pinossa koristeellisesti

Kun pakkaat keksit kauniiseen laatikkoon, saat niistä ihanan lahjan esimerkiksi äidille.

Paketillinen keksejä on lahja, jollainen on aina hauska saada. Voit olla myös varma, että keksit eivät jää nurkkaan pölyttymään. Itsetehty lahja on siksi myös aina mieleinen, koska siihen on nähty erityisen paljon vaivaa.

Lahjaksi sopivat erinomaisesti myös nämä suklaakeksit, hubbabubba marengit tai kahden suklaan hippukeksit.

Aivan kamalat kaurakeksit

Ingredients

 • 150 g vehnäjauhoja
 • 90 g kaurahiutaleita
 • 60 g mantelijauhoa tai kookoshiutaleita
 • ripaus suolaa (n. 1/4 tl tai oman maun mukaan)
 • 110 g hienoa sokeria
 • 125 g voita
 • 1 tl vaniljaa
 • 125 ml siirappia
 • 1 tl ruokasoodaa

Instructions

 • Lämmitä uuni 170c asteeseen. Levitä leivinpaperi valmiiksi kahdelle uunipelille.
 • Yhdistä jauhot, kaurahiutaleet, mantelijauho ja suola keskenään. Sekoita kuivat aineet hyvin keskenään.
 • Mittaa sokeri, voi, vanilja ja siirappi kattilaan. Sulata ainekset yhteen keskilämmöllä ja sekoita rauhallisesti, kunnes sokeri on liuennut ja voi on sulanut. Anna seoksen olla liedellä, kunnes se alkaa kuplia.
 • Lisää kuuman seoksen joukkoon ruokasooda ja sekoita. Odota että seos alkaa vaahtoamaan.
 • Kaada vaahto kuivien aineiden päälle ja sekoita hyvin, kunnes keksitaikina on muodostunut.
 • Kahta teelusikkaa apuna käyttäen, nostele taikinaa pieniksi keoiksi uunipellille. Jätä keksien väliin hyvin tilaa, keksit leviävät uunissa.
 • Paista keksejä n.25 minuuttia, kunnes keksit ovat kauniin kullanruskeita.
 • Anna keksien jäähtyä täysin pellillä, ennen kuin siirrät niitä pois.

One Thought to “Aivan kamalat kaurakeksit!”

 1. pirjo Kuusiaho-tarvainen

  oli 15 min ja paloi

Leave a Comment