MANGO-PIIRAKKA KAURAMURULLA

tarjoilu ehdotus herkulliselle piirakalle
Hyppää suoraan reseptiin

Pääsiäinen meni jo, mutta mango-piirakkaa sopii kevääseen.

Ulkona on lämmin ja aurinko paistaa. Ja vaikka ei paistaisi, tämän piirakan kanssa saa aurinkoisen mielen itselleen alta aikayksikön! Mango-piirakka on helppo tehdä ja se tuo kevään mieleen, teki sen milloin tahansa.

Nyt kun on ollut lämmin, me olemme ostaneet saippuakuplia ja käyneet puhaltelemassa niitä takapihalla. Kaivoimme myös sokerihiiren potkupyörän esiin ja testattiin sitä talven tauon jälkeen. Onneksi kun kevät ja kesä alkaa, ne tuovat erilaisia puuhailuja mukanaan. Eikä tarvitse pukea tuhatta kerrosta vaatteita, kun lähdetään ulos.

Tässä mango-piirakassa on rahkan lisäksi käytetty jugurttia, tuomaan lisä raikkautta, joka sopii mangon kanssa. Piirakassa yhdistyy täydellisesti mangon raikkaus, täytteen keveys, murun ja pohjan hento suolaisuus. Tämän mango-piirakan kanssa sopii erinomaisesti vaniljajäätelö tai vaniljakastike, mutta piirakka on taivaallisen herkullista myös ilman mitään härpäkkeitä.

Rehellinen kermavaahtokin on oiva lisuke.

Kermavaahdosta sen verran, että haluan taas toistaa vanhan kotitalouden opettajani neuvoa. Lukekaa se päässänne Marja Tyrnin äänellä. “Kermavaahdon kuuluu maistua kermalta, ei makealta sokerilta.”

Piirakka on jo itsessään tarpeeksi makea, se tarvitsee kaverikseen vain ihanan täyteläisen ja kuohkean kerman vaahdotettuna. Mm namsik!

Muista olla tarkkana, kun paistat piirakka. Itse lähdin muutamaksi minuutiksi pois uunin luota paiston loppuvaiheessa ja kuinkas kävikään. Piirakan muru pääsi tummumaan omaan makuuni hiukan liikaa. Makuunhan se ei vaikuttanut, mutta kuvauksellisuuteen kylläkin.

Jos mango-piirakka alkaa tummumaan mielestäsi liikaa, voit peittää sen foliolla paistoajan loppuun.

Kuvauksesta puheen ollen.

Tietääkö joku tunteen, kun yrittää päivisin yksin kotona kahden lapsen kanssa ottaa kuvia ja asetella tuotteita kauniisti. On siinä kuulkaas sellainen show.

Normi nälkä kiukkujen, vaipan vaihtojen ja kakka keissien välissä joku kaatuu, polttaa sormensa, jää jumiin pöydän alle, sohvan alle tai koiran alle. Okei ei ole kukaan koskaan jäänyt koiran alle, mutta kaikki muu on tapahtunut. True story.

Onneksi tähän hommaan kuuluu se leipominenkin, joka vähentää kuvauksen aiheuttamaa stressiä.

Vaiheiltaan piirakka on hyvin yksinkertainen.

Vaikka tässä mango-piirakassa onkin ns. kolme työvaihetta, ne ovat kaikki hyvin helppoja ja yksinkertaisia. Kaikki vaiheet on suunnilleen hoidettu yhdistä ainekset, sekoita ja paista periaatteella. Joten ei mitään tekosyitä miksi et leipoisi tätä herkkua tulevana viikonloppuna!

Itse koristelin valmiin piirakan tuoreella mangolla. Leikkasin mangon puolikkaista viipaleita, jotka asettelin kauniiksi kukaksi piirakan päälle. Itse piirakassa käytin kuitenkin pakastettua mangoa.

mango-piirakka josta leikattuna pala

Voit jättää tuoreen mangon ostamatta, jos et löydä kaupasta sopivan kypsää mangoa tai et halua tuhlata tuoreeseen hedelmään. Mango-piirakka on kaunis ilman mitään kommervenkkeja.

Mangon leikkaamiseen ja kuorimiseen tämä “lasi kikka” on muuten todella kätevä.

Toinen keväinen resepti, jota kannattaa kokeilla on tämä banoffee kääretorttu. Banoffee kääretorttu, kuten tämä mango piirakka, on myös helppo ja hauska tehdä.

KAURAMURU:

1 dl kaurahiutaleita
1 1/2dl fariinisokeria
1/4 tl kanelia
50 g kylmää voita
1/2 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria

– Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään.
– Pilko voi pieniksi kuutioiksi.
– Lisää kuutiot ja sekoita käsin, niin kauan kunnes murun rakenne on hiekkamainen.

Mango-piirakka kauramurulla

Ingredients

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 tl siirappia
  • 150 g voita
  • 1 kpl kananmuna
  • 1 pussi pakaste mangoa (Yksi pussi = 300g)
  • 200 g maustamatonta rahkaa
  • 100 g maustamatonta jugurttia esim. turkkilaista
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vaniljatahnaa tai aromia
  • 2 kpl kananmunia
  • 1 dl kuohukermaa

Instructions

  • POHJA:
  • Lämmitä uuni 175c asteeseen.
  • Sekoita kuivat aineet keskenään.
  • Paloittele voi pieniksi kuutioiksi.
  • Lisää voi kuivien aineiden joukkoon ja nypi murumaiseksi.
  • Lisää kananmuna ja siirappi loppu vaiheessa. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
  • Öljyä piirakka vuoka. Painele taikina piirakkavuokaan ja tee haarukalla muutamia pistoja taikinaan.
  • Paista pohjaa 175c asteessa kymmenen (10) minuuttia.
  • Tässä välissä tee valmiiksi kauramuru ja täyte.
  • Kymmenen minuutin kuluttua ota piirakkapohja pois uunista ja lämmitä uuni 200c asteeseen.
  • TÄYTE:
  • Sekoita rahka, jugurtti, sokeri, vanilja, muna ja kerma vispilällä sekaisin.
  • Kaada valmis seos piirakkapohjan päälle.
  • Asettele pakastemangon palat ympäri piirakkaa täytteen päälle.
  • Viimeisenä ripottele kauramuru piirakan täytteen päälle.
  • Paista uunin alatasolla 40-50 minuuttia. Piirakka on valmis, kun täyte ei enää liiku tai liikkuu hyvin vähän, kun heilutat piirakkavuokaa.
  • Jos piirakka alkaa tummumaan liikaa päältä voit peittää sen foliolla. Anna folion olla paistoajan loppuun asti piirakan päällä.
  • Ota mango-piirakka pois uunista ja anna jäähtyä. Koristele halutessasi tuoreella mangolla.
  • Tarjoile kermavaahdon, jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa. Nauti.

Leave a Comment