SUURET SUKLAAKEKSIT VALKOSUKLAAHIPUILLA

suklaakeksit valkosuklaahipuilla tarjolla maidon kanssa
Hyppää suoraan reseptiin.

Vielä parempaa kuin suklaakeksit on suklaakeksit valkosuklaahipuilla.

Miehelläni oli syntymäpäivä tässä vähän aikaa takaperin. Kysyin mitä hän haluaisi herkutella syntymäpäivän kunniaksi ja odotin vastaukseksi kakkua tai piirakkaa. Hän kuitenkin vastasi, että haluaa keksejä. Pikainen kurkistus kaappiin ja päätin tehdä suklaakeksejä valkosuklaahipuilla.

Keksit olivat kiva idea myös siksi, että sokerihiiri pääsi auttamaan niiden leipomisessa. Saatiin yhdessä tehdä isille syntymäpäivälahja.

Nykyään pitää olla todella tarkka leipoessa, että ei jätä taikinaa yksin. Varsinkaan keksitaikinaa, sillä siitä häviää parempiin suihin puolet alta aikayksikön. Sokerihiiri sai auttaa taikinan sekoituksessa ja pellille asettelussa. Ja kyllä näistä suklaakekseistä valkosuklaahipuilla tulikin loistavia!

Nämä suklaakeksit valkosuklaa hipuilla ovat sukua näille kahden suklaan hippukekseille.

Toisin kuin sukulaisensa, nämä ovat oikein reilun suklaisia. Jos haluat, voit vaihtaa valkosuklaahiput toiseen suklaaseen. Esimerkiksi jos käytät tummaa suklaata, lopputuloksena on super sukaa keksi. Minusta suklaisen keksin joukkoon kermainen ja makea valkosuklaa on loistava vaihtoehto, mutta ei suklaa suklaalla pahene! Eli siis, käytä mitä vain suklaata mielesi halajaa.

Sen lisäksi, että valkosuklaa sopii makunsa ansiosta täydellisesti näihin kekseihin, se tekee niistä myös kauniin näköisiä. Tumman keksin ja vaalean suklaahipun väriyhdistelmä on jotenkin vain niin mieltä miellyttävä.

Nämä suklaakeksit valkosuklaahipuilla ovat täydellinen naposteltava kahvikupillisen kanssa.

Tai teen kanssa tai kaakaon tai veden tai limpparin tai.. okei taisitte jo tajuta. Keksit ovat hyviä kaiken kanssa tai vaikka vain salaa kaapista napattuna.

Siksi keksit hupenivatkin älyttömän nopeasti. Yleensä jossain vaiheessa leivosten kanssa tulee mietittyä, että pitäisikö ne jo pakastaa. Sellainen ajatus, että on nyt syöty kolme päivää tätä kakkua, pitäisikö jo välillä syödä jotain muuta. Nyt ei sellaista tullut, koska keksit oli syöty suunnilleen samana päivänä, kun ne tehtiin.

Kekseihin voit käyttää joko valmiita hippuja tai suklaalevystä paloiteltuja palasia. Suurimmasta osaa kaupoista löydät esimerkiksi näitä hippuja. Itse käytin taikinaan paloiteltua suklaata ja päälle painelin muutaman valkosuklaahipun koristeeksi.

Keksien päälle ei ole pakko painella erikseen suklaata, mutta se antaa kivan pienen viimeisen silauksen keksien ulkonäölle. Tähänkin tarkoitukseen voit käyttää itse paloiteltua suklaata, ihan kumpaa on helpommin saatavilla.

Etikka taikinassa voi kuulostaa erikoiselta.

Vaikka ajatus etikasta keksitaikinassa onkin ehkä outo, sillä on silti tarkoitus. Näissä kekseissä ei käytetä leivinjauhetta, vaan ruokasoodaa ja ruokasooda tarvitsee toimiakseen hapokkuutta. Enters the etikka.

Kun taikinaan ei käytetä leivinjauhetta, saadaan lopputuloksesta hiukan pureskeltavampi. Näin keksit ovat pehmeitä ja pureskeltavia keskeltä sekä rapeita ja rouskuvia reunoilta. Älä siis jätä etikkaa pois.

Tips and stuff.

Kun otat keksit pois uunista, ne saattavat vaikuttaa vielä hiukan liian löysiltä. Älä välitä siitä, sillä keksit kyllä kovenevat, kun ne saavat jäähtyä kunnolla. Älä yritä siirtää keksejä ennen kuin ne ovat täysin jäähtyneet.

Tässä suklaakeksi reseptissä voi sulatetaan. On kuitenkin tärkeää, että annat voin jäähtyä muutaman minuutin, ennen kuin sekoitat sokerin voin joukkoon. Jos voi sulattaa sokeria, keksit leviävät uunissa liikaa ja liian nopeasti.

Näitä suklaakeksejä valkosuklaahipuilla on hauska tehdä projektina perheen kanssa tai yksistään. Helppo tekoisia keksit ovat joka tapauksessa. Koita kuitenkin olla syömättä kaikkea taikinaa teko vaiheessa.

suklaakeksit valkosuklaahipuilla tarjoilu ehdotus
Print Pin
1 from 2 votes

Suklaakeksit valkosuklaahipuilla

Course Dessert, Snack
Prep Time 20 minutes
Cook Time 15 minutes
Servings 15

Ingredients

 • 250 g voita
 • 3 dl sokeria
 • 4 1/2 dl vehnäjauhoja
 • 1 dl leivonta kaakaota
 • 1 tl ruokasoodaa
 • 1/2 tl suolaa
 • 2 tl vaniljasokeria
 • 1 tl etikkaa
 • 1 kpl kananmuna
 • 100 g valkosuklaahippuja valmiita tai levystä leikattuja

Instructions

 • Lämmitä uuni 180c asteeseen.
 • Sulata voi mikrossa tai levyllä. Anna voin jäähtyä muutama minuutti, ennen kun lisäät sokeria.
 • Yhdistä kuivat aineet keskenään.
 • Vatkaa sokeri ja voi keskenään puulastalla tai kauhalla.
 • Lisää joukkoon muna, sekoita hyvin mutta rauhallisesti. Lisää etikka, sekoita hyvin.
 • Lisää kuivat aineet, sekoita hyvin mutta varo ettet vatkaa taikinaa liikaa. Kun jauhoseos on sekoittunut kokonaan, taittele suklaahiput taikinaan.
 • Jaa taikina 12-15 palloksi. Käytä esimerkiksi jäätelökauhaa apuna, niin saat kaikista kekseistä samankokoisia. Älä paina palloja liian tiiviiksi.
 • Laita taikinapallot pellille, jätä kekseille väliä n.7cm. Keksit leviävät reilusti uunissa.
 • Paina muutamia valkosuklaahippuja taikinapallojen päälle.
 • Paista keksejä uunin keskitasossa 12-15 minuutta, kunnes keksien reunat ovat kullan ruskeat. Keksit saattavat tuntua vielä liian löysiltä keskeltä, kun otat ne pois uunista, mutta niin niiden kuuluukin.
 • Älä siirrä keksejä pois pelliltä vaan anna niiden jäähtyä kokonaan. Lämmin pelti kypsentää keksejä vielä hetken.

2 Thoughts to “SUURET SUKLAAKEKSIT VALKOSUKLAAHIPUILLA”

 1. 1 star
  rasvasia ja palaa ihan sama kuinka vähän uunissa pitää eikä pysy kasassa

 2. inari

  1 star
  ihan jäätävän rasvasia

Leave a Comment