Vaaleanpunainen kakkupohja kuohuviinillä

kuohuviinillä maustettu kakku koristeltuna
Hyppää suoraan reseptiin.

Vaaleanpunainen kakkupohja on mahtava yllätys kakkua leikatessa.

Onko hienompaa kuin leikata pala valkoiseksi kuorrutettu kakkua ja löytää sen sisältä kauniin värinen kakkupohja. Tällaiseen yllätykseen tämä vaaleanpunainen kakkupohja on aivan täydellinen.

Erilaiset yllätykset, kun leikkaa kakkua ovat minusta niin mielenkiintoisia. Kun kakussa on jotain mikä ei näy päälle päin. Eriväriset kakkupohjat, kastikkeet tai karkit, joita on piilotettu iloista yllätystä varten. Toivottavasti pääsisin pian tekemään kakun, jonka keskelle voin piilottaa ison kasan karkkia.

Kakkujen leivonnassa on se tylsä puoli, että niitä ei pelkästään itselleen turhan usein viitsi tehdä. Joutuu odottamaan tilausta tai perheenjäsenen syntymäpäiviä. Sitten toinen tylsä puoli on, että jos kakku menee jollekin toiselle, sitä ei itse pääse maistamaan. Ei pääse todistamaan, kun värikäs yllätys paljastuu, eikä näkemään syöjien reaktioita. Onneksi nykyään on kaikilla kännykät ja tutuilta voi pyytää kuvia sekä videoita.

Minua aina vähän jännittää, kun teen tilauskakkuja.

Jännitys johtuu siitä, että en ole päässyt maistamaan lopullista tulosta. Vaikka maistan kaikkia osia erikseen en kuitenkaan pysty maistamaan koottua kakkua. Päässäni toki tiedän, että hyväähän se on, mutta ei se sitä pientä jännitystä poista. Toki koskaan ei ole tullut muuta kuin kehuja ja positiivisia palautteita. Enkä usko, (tai ainakaan myönnä) että olisin niin pelottava, ettei minulle uskaltaisi antaa kritiikkiä.

Kakku, johon tämä vaaleanpunainen kakkupohja käytettiin, meni anopilleni läksiäiskakuksi hänen työpaikalleen. Kakun päälle laitettiin vielä tähtisadetikut tuomaan juhlatunnelmaa. Ikävä kyllä tähtisadetikut jäivät sytyttämättä, koska työpaikalla oli niin tiukat paloturvallisuus säädökset. Niin kuin terveyden alalla sietääkin olla. Onneksi kakun makuun eivät tähtisadetikut mitenkään vaikuttaneet. Mainittakoon myös, että tämä kakku meni syötäväksi jo noin kuukausi sitten.

Väri ei ole ainoa yllätys tässä vaaleanpunaisessa kakkupohjassa.

Tämä vaaleanpunainen kakkupohja nimittäin kätkee sisäänsä toisenkin yllätyksen. *Rummun pärinää* Kakkupohja on leivottu käyttämällä rosé kuohuviiniä! Eli siis kakkupohja on vielä ihan tarkoituksen mukaisesti vaaleanpunainen. Kakku kulkee myös nimellä pink champagne cake, vaikka käytinkin reseptissä kuohuviiniä enkä samppanjaa.

Kuohuviini antaa hennon viinin maun kakkuun, mikä tekee kakusta ihanalla tavalla hiukan erilaisen. Jos siis et ole suuri viinin ystävä, juuri tämä vaaleanpunainen kakkupohja ei välttämättä ole sinulle. Suosittelen kuitenkin kokeilemaan, varsinkin jos pidät viinistä.

Tämä kakku todistaa, että viini sopii niin lasiin kuin lautaselle.

Hauskintahan tässä tämän kakun valmistuksessa on se, että kun tarvittava määrä kuohuviiniä on käytetty kakkuun, voit nauttia loput ihan itse. Kuohuviiniä ja leivontaa lauantaina aurinkoisena päivänä. Ei paljon päivä siitä parane! Kakun voi myös halutessaan valmistaa samppanjaa käyttämällä ja silloin omasta leivontahetkestä tulee vielä vähän erityisempi. Rosé ja normaali samppanja sopivat molemmat erinomaisesti. Kakun vaaleanpunainen väri tulee kuitenkin pääasiassa elintarvikeväristä.

Voit myös jättää kakun kokonaan värjäämättä.

Silloin voit kutsua kakkua esimerkiksi kultaiseksi samppanja kakuksi. Samat täytteet sopivat kultaiseenkin kakkuun ja erilaiset mansikka täytteet ovat erittäin suosittuja samppanja /kuohuviini kakkupohjien kanssa.

Kakkupohja on ihanan pehmeä, kostea, maukas ja tietysti viininen. Kerrosten väliin laitettiin omena- vaniljahilloa ja vaniljamoussea. Kuorrutin kakun saksalaisella voikreemillä, joka on nykyään voikreemeistä suosikkini. Helppo ja herkullinen. Koristeeksi kakku sai pursotukset, valkosuklaa valutuksen, kukkia ja hubbabubba marenkeja. Just awesomnes!

Jos haluat jotain suklaisempaa, kannattaa kokeilla tätä maailman parasta suklaakakkupohjaa.

Teen mielelläni enemmän kakkuja ja muitakin leipomuksia. Ole siis minuun rohkeasti yhteydessä, jos haluat juhliisi jotain erityistä tai tehdä kanssani yhteistyötä. Löydät Pannuprinsessan myös Instagramista ja Facebookista. Voit olla minuun yhteydessä sähköpostilla tai sosiaalisen median kautta.

Kakkupohjan reseptin inspiraationa käytin tätä reseptiä.

Vaaleanpunainen kuohuviini kakkupohja

Kuohuviinillä valmistettu kakkupohja hieman aikuisempaan makuun. Täytettynä kakku riittää n.20 henkilölle.

Ingredients

 • 5 1/2 dl vehnäjauhoja
 • 2 1/4 tl leivinjauhetta
 • 1/2 tl suolaa
 • 170 g huoneenlämpöistä voita
 • 3 3/4 dl sokeria
 • 3 kpl kananmunia
 • 1 1/2 tl vaniljatahnaa tai aromia
 • 2 1/2 dl rosé kuohuviiniä tai samppanjaa
 • vaaleanpunaista elintarvikeväriä

Instructions

 • Lämmitä uuni 180c asteeseen.
 • Laita leivinpaperi kahden 20cm kakkuvuoan pohjalle. Voitele kakkuvuokien reunat.
 • Yhdistä kuivat aineet keskenään.
 • Vaahdota ensin voita hetken yksinään. Lisää sokeri ja vaahdota voita sekä sokeria keskenään, kunnes seos on kuohkeaa. Kaavi reunat.
 • Lisää munat yksi kerrallaan välissä aina vatkaten kunnolla.
 • Sekoita vanilja joukkoon ja kaavi reunat.
 • Lisää elintarvikeväriä muutama tippa. Voit tässä vaiheessa vaikuttaa siihen kuinka vahvan värin haluat kakkuun.
 • Lisää kuohuviini ja jauhoseos taikinaan vuorotellen pienissä erissä. Tee tämä niin, että lisäät viimeisenä jauhoseosta. Kaavi reunat ja sekoita vielä kerran nopeasti.
 • Jaa kakkutaikina tasan kahteen kakkuvuokaan.
 • Paista uunin keskitasolla 35-40 minuuttia. Tai niin kauan, kunnes hammastikkuun ei jää taikinaa tai muruja, kun tökkäät kakkua. Kannattaa aina kokeilla kakun keskeltä.
 • Anna kakkupohjien jäähtyä kokonaan ennen kun irrotat ne vuoasta.
 • Leikkaa kakut puoliksi ja täytä valitsimillasi täytteillä.
 • Voit myös tehdä pohjat valmiiksi edeltävänä päivänä ja pakata ne tiukasti kelmuun tai muovipussiin. Säilytä jääkaapissa tai huoneenlämmössä yön ajan ja täytä seuraavana päivänä.

Leave a Comment