Tahmea toffeekakku pekonimurulla

Tahmea toffeekakku tarjoiluehdotus
Loikkaa suoraan reseptiin

Tahmea toffeekakku on nimensä mukaan täynnä tahmeaa toffeeta.

Tuntuu, että joka toisessa reseptissä, jonka teen on karamellikastiketta, toffeeta tai kinuskia jossain muodossa. Ehkä onkin, mutta annettakoon se anteeksi, sillä kuka nyt ei niistä tykkäisi. Tämä tahmea toffeekakku on kirjaimellisesti upotettu toffeekastikkeeseen. Jonka jälkeen sen päälle kaadetaan vielä vähän toffeeta. Ihan varmuuden vuoksi.

Halusin jakaa tämän kakun reseptin jo viime viikolla, mutta niin kävi, että kirjoittelu sai odottaa. Sen lisäksi, että yleinen ahdistus maailman tilannetta kohtaan tuhoaa vahvasti kaiken luovuuden ja halun leipoa oli blogin kirjoituksen myöhästymiseen myös muita syitä.

Sokerihiireltä nimittäin peruttiin kaikki harrastus toiminta, kerhot ja muut. Se oma aika, jonka yleensä saan, kun sokerihiiri on kerhossa on yleensä se hetki kun kuvaan tai kirjoitan. Kun tämä aika poistetaan, mies on flunssassa ja hampaita kasvattava pikkutyyppi haluaa koko ajan olla sylissä, aika jotenkin vain katoaa.

Nyt kuitenkin otin itseäni niskasta kiinni, kupin kahvia viereeni ja laitoin aivoni töihin. Tähän tilanteeseen ei voi vaikuttaa kuin kotiin linnoittautumalla, joten käytetään se aika hyödyksi. Ahdistus on helpompi hävittää, kun leipoo iloisen apulaisen kanssa. Vaikka kyseinen apulainen puraiseekin aina välillä salaa (salaa omasta mielestään) palasen voista.

Mutta puhutaanpa välillä tästä tahmeasta toffeekakusta.

Pehmeä, kostea, tahmea ja niin super- herkullinen. Tahmea toffeekakku on jo itsessään herkuttelijan päiväuni, mutta ei siinä vielä kaikki. Jotta saadaan jotain aivan överiä, päätin lisätä kakun päälle rapeaa pekonimurua.

Olen joskus nähnyt reseptejä vaahterasiirappi kuppikakkuihin, joissa on päällä pekonia. Tämä tahmea toffeekakku on saanut inspiraationsa juuri niistä kuppikakuista, sekä pekoniviikunoista. Kakussa nimittäin on myös viikunaa pitämässä sen erityisen kosteana.

Ei ole mitään, minkä kanssa pekoni ei sopisi!

Ja tämä maustekakku todistaa sen. Pehmeän ja makean kakun päälle sopii suolainen ja rapea pekonimuru paremmin kuin hyvin. Jos kuitenkin jostain syystä et halua pekonia jälkiruokaasi, (hirvittävä virhe, mutta ymmärrettäköön) voit vain jättää sen pois. Yhdistelmä voi kuulostaa erikoiselta, mutta suosittelen kokeilemaan.

Tämä resepti on todella helppo valmistaa. Kaikki vaiheet ovat helppoja ja ainoa vaikea osuus on olla syömättä kaikkea toffeekastiketta ennen, kun se pääsee kakkuun. Jos maistelet toffeeta muutaman lusikallisen.. ei haittaa. Toffeekastiketta on reilusti, mutta yritä pidättäytyä vain muutamassa lusikallisessa. Jos et onnistu, älä välitä.. it happens to the best of us.

Parhaimmillaan tämä tahmea toffeekakku on lämpimänä.

Koska kakku on suhteellisen runsas, siitä luultavasti jää muutamalle päivälle santsattavaa. Säilytä kakkua tiukasti pakattuna huoneenlämmössä muutama päivä tai jääkaapissa noin viikon. Kun haluat herkutella, leikkaa yksi pala kakkua ja lämmitä sitä muutama sekunti mikrossa.

maustekakku kinuskikastikkeella

Varsinkin tämän tahmean toffeekakun toffee oli niin helppo valmistaa, että se ansaitsee myöhemmin oman päivityksensä. Koska käytin sitä jo pienempänä eränä toiseen leivonta projektiin.

Tiesittekö, että paras tapa valmistaa pekonia on uunissa. Uunin avulla saat tasaisesti paistunutta ja omilla jaloillaan seisovaa pekonia. Juuri sellaista, kun pekonin kuuluu ollakin.

Tämäkin pekonimuru valmistuu uunissa.

Ensin levitä uunipellille leivinpaperin päälle paketillinen pekonia. Jokainen pekoni siivu erillään toisistaan, suorana. Paista uunissa 200c asteessa noin 15 minuuttia. Anna pekonin jäähtyä ja painele samalla suurimmat rasvat pekonin päältä pois. Kun pekoni on jäähtynyt, voit leikata sen veitsellä pieneksi muruksi. Leikkaamisen jälkeen levitä pekonimuru uudestaan leivinpaperille tasaisesti. Paista murua noin viisi minuuttia, kunnes pekoni on erityisen rapeaa. Muista koko ajan tarkkailla, ettei pekoni pääse palamaan.

Jos aivan totta puhutaan.. unohdin oman pekonini viimeisessä vaiheessa liian pitkäksi aikaa uuniin. Tästä syystä pekoni oli hiukan liian tummaa, mutta onneksi ei niin tummaa, että sen olisi joutunut heittämään pois. Olkaa siis varovaisia!

Voit myös pyöräyttää pekonimurun teelusikallisessa vaahterasiirappia tai hunajaa ennen, kun laitat pekonimurun uuniin. Tämä vaihe tuo pienen makean vivahteen myös pekoniin, mutta ei ole välttämätön.

Jos sinua kiinnostaa muut reseptit, joissa on mukana karamellia, toffeeta tai kinuskia voit kokeilla esimerkiksi tätä karamellisoitua ananasta. Muita suosikkeja on myös karamellibanaanikeikauskakku tai suolainen maapähkinä- karamellikastike.

Reseptin inspiraationa on käytetty tätä reseptiä.

pekoni toffeekakku tarjolla
Print Pin
5 from 1 vote

Tahmea toffeekakku pekonimurulla

Ingredients

  • 2 1/2 dl kiehuvaa vettä
  • 250 g kivettömiä taateleita pieninä palasina
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 115 g voita sulatettuna
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 dl siirappia
  • 3 kpl kananmunia
  • 1 tl tuoretta inkivääriä murskana
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 tl vaniljatahnaa tai aromia
  • 230 g voita
  • 2 1/2 dl fariinisokeria
  • 1 dl siirappia
  • 1 dl kermaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 pkt pekonia
  • 1 rkl vaahterasiirappia tai hunajaa (vaihtoehtoinen)

Instructions

  • Leikkaa taatelit pieniksi palasiksi. Kiehauta vesi.
  • Lisää ruokasooda taatelien joukkoon ja sekoita hyvin.
  • Kaada kiehuva vesi taateleiden päälle. Jätä hautumaan muiden vaiheiden valmistuksen ajaksi.
  • Voitele kuivakakkuvuoka reilulla määrällä voita. Halutessasi voit myös päällystää vuoan pienellä määrällä jauhoja.
  • Lämmitä uuni 180c asteeseen.
  • Sulata voi. Lisää voisulan joukkoon sokeri, siirappi, inkivääri ja vanilja. Vaahdota ainekset sekaisin.
  • Lisää munat yksi kerrallaan. Vatkaa seosta hyvin jokaisen munan kohdalla.
  • Yhdistä kuivat aineet keskenään.
  • Lisää kuivat aineet voiseoksen joukkoon pikkuhiljaa. Älä sekoita liikaa ja lopeta sekoittaminen heti kun ainekset ovat sekoittuneet keskenään. Kaavi kulhon reunat.
  • Lisää pehmentynyt taateliseos taikinan joukkoon. Kääntele taatelit taikinaan älä enää sekoita.
  • Kaada taikina kuivakakkuvuokaan. Paista uunin keskitasolla 33.35 minuuttia, kunnes hammastikkuun ei jää enää taikinaa kiinni.
  • Anna kakun jäähtyä hetken aikaa. Niin että se ei ole täysin jäähtynyt, mutta tarpeeksi kiinteä, että saat kakun käännetyksi pois vuoasta.
  • Valmista tässä vaiheessa toffeekastike.
  • HELPPO TAHMEA TOFFEEKASTIKE:
  • Yhdistä kaikki aineet kattilassa.
  • Sulata ainekset matalalla lämmöllä.
  • Keitä seosta hiljalleen noin 15 minuuttia.
  • Anna toffeen jäähtyä hetken aikaa. Älä anna kuitenkaan kylmetä, Täydellinen lämpötila on, kun toffee on vielä juoksevaa, mutta ei polta koskiessa.
  • Käännä kakku pois vuosta.
  • Töki kakun "päällys puoleen" reikiä hammastikulla tai vastaavalla, josta toffeekastike saa valua sisään.
  • Pyyhi kakkuvuoka puhtaaksi. Kaada 1/3 toffeekastikkeesta vuoan pohjalle.
  • Siirrä kakku takaisin kakkuvuokaan.
  • Tämän jälkeen töki kakun pohjaan reilusti reikiä hammastikulla tai vastaavalla.
  • Kaada puolet jäljellä olevasta toffeekastikkeesta kakun päälle, kun kakku on vielä vuoassa.
  • Anna kaiken toffeen imeytyä kakkuun noin 30 minuuttia.
  • Kaada kakku pois vuostaan tarjoilualustalle.
  • Valuta loput toffeekastikkeet kakun päälle.
  • Ripottele kakun päälle paahdettu pekonimuru.
  • PEKONI:
  • Lämmitä uuni 200c asteeseen.
  • Asettele pekoni uunipellille jokainen pekoni erillään.
  • Paista pekonia uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.
  • Anna pekonin jäähtyä. Kuivaa ylimääräinen rasva talouspaperilla pois.
  • Leikkaa pekoni muruiksi.
  • Halutessasi pyöräytä pekonin joukkoon 1tl hunajaa tai vaahterasiirappia.
  • Levitä pekonimuru tasaisesti uunipellille.
  • Paista murua noin viisi minuuttia. Tarkkaile pekonia koko ajan, ettei pekoni tummu liikaa.
  • Anna jäähtyä. Kuivaa ylimääräinen rasva, jos sitä irtoaa vielä.

2 Thoughts to “Tahmea toffeekakku pekonimurulla”

  1. Pannuprinsessa

    Thank you so much! Yes google is really handy in these kinda situations ☺️ We are fine only little bored at our house. Let just hope this situation will be over soon. You too take care ☺️

  2. 5 stars
    Unfortunately I don’t speak your language but Mr. Google will do the work 🙂 Pinning and sharing ! Hope you are all OK in Finland guys ! Take care 🙂

Leave a Comment