Maailman paras suklaakakku matcha täytteellä

matcha suklaakakun esillepano

Maailman paras suklaakakku voi olla vahva väite. Varsinkin, kun internet on täynnä reseptejä erilaisiin kakkuihin. Tästä asiasta olen kuitenkin varma! Kuten näiden sitruuna kuppikakkujen pohja, tämä resepti on leivonta gurulta, joka tunnetaan nimellä The Scran Line.

Tämä maailman paras suklaakakku on saanut täytteekseen ihanaakin ihanamman matcha voikreemin. Matcha on japanilaisessa teeseremoniassa käytettävää teejauhetta. Normaalista vihreästä teejauheesta poiketen matcha valmistetaan jauhamalla teelehdet hienoksi jauheeksi. Jauheena matcha muistuttaa kaakaojauhetta, se siis sotkee kaiken.

Matchaa on kolmea eri laatua. On kotona käytettävää perusmatchaa, joka luokitellaan kolmosluokkaan. Toisen luokan matchaa kutsutaan culinary matchaksi, koska sitä käytetään pääasiassa ruuanlaittoon ja leivontaan. Ensimmäisen eli parhaimman luokan matcha on tarkoitettu seremonia käyttöön ja on myös huomattavasti kalliimpaa.

Matchan hinta on suhteellisen korkea laatuluokasta riippumatta, mutta kyseinen vihreätee jauhe on todella riittoisaa. Matchaa myydään aika pienissä pakkauksissa, mikä on hyvä koska avaamisen jälkeen teejauhe ei säily parhaan laatuisena pitkään. Matcha alkaa kadottamaan aromeita ja väriään, kun se altistuu hapelle. Tietysti kotikäytössä matchateetä tehdessä ei haittaa, vaikka tee hiukan ehtiikin vanhenemaan, mutta leipoessa kauniin vihreän värin menettäminen harmittaa.

Kun matcha on avattu, se kannattaa säilyttää jääkaapissa.

maailman paras suklaakakku tarjoilu ruokapöydässä

Jääkaappiakin paremmin se säilyy pakkasessa. On myös hyvä muistaa, että vaikka ostaisit kolmannen luokan matchaa, värin pitää silti olla vahva ja kirkkaan vihreä. Haalea matcha ei mausta, eikä värjää tuotetta toivotulla tavalla. Mitä parempaa matchaa käytät, sitä vahvemman maun ja värin saat.

Kun käytät matchaa on tärkeä muistaa, että et sekoita teejauhetta suoraan haluamaasi tuotteeseen. Kahviloissa käydessä on todella ikävä maksaa reilut 5€ matchalattesta, joka on valmistettu niin, että kaikki matcha jää kupin pohjalle pieninä palloina. Tällä tavalla kulutat teetä liikaa, etkä saa makua tai väriä tuotteeseen. Paras tapa on sekoittaa matchasta kuuman veden kanssa paksu “tahna.” Sitten sekoitat tahnan taikinaan, kuumaan veteen, mousseen, maitoon tai tuotteeseen mitä ikinä oletkaan tekemässä.

Matcha on oikea terveys tuote, mutta ei se tästä kakusta terveellistä tee.

Tässä kakussa pehmeä ja täyteläinen suklaa kohtaa makean ja mielenkiintoisen matchan. Matchan kanssa sopii monet maut, kuten esimerkiksi sitruuna tai japanilainen sitrushedelmä yuzu. Kenellekään tuskin toki tuli yllätyksenä, että vihreän teen kanssa sopii sitruuna.

Maailman paras suklaakakku onkin hyvä tapa aloittaa tutustuminen matchan ihmeellisyyksiin ja japanilaiseen leivontaan. Myös kun ostat matchaa purkillisen tai pussillisen voit opetella kuinka valmistetaan matchalatte. Hämmästytä vieraasi tarjoamalla kakun kylkeen kahvin sijasta aito matcha teejuoma.

Japanilainen ruoka on nyt suuressa suosiossa, niin leivonnassa kuin ruuan laitossa.

Mikä on mahtava asia ihmiselle, joka on työskennellyt japanilaisen ruuan parissa noin about kymmenen vuotta. Vielä hienompi asia ihmiselle, joka on ollut kiinnostunut kaikesta japanilaisesta kulttuurista ala-asteelta asti. That’s me!

On hienoa, kun kaikki japanilaiset raaka-aineet yleistyvät ja niitä alkaa saamaan myös normaaleista kaupoista. Olen silti henkeen ja vereen Tullintorin East Asia Martin vakioasiakas. Jos asut Tampereella, kannattaa käydä tutkimassa tarjontaa. Sieltä löytyy kaikenlaista, kuten naposteltavia, raaka-aineita, koristeita ja keittiötarvikkeita. Tässä ohjeessa käyttämäni matchan tilasin kuitenkin ruohonjuuresta.

On myös hienoa, että erilaisia japanilaisia ravintoloita aukeaa eri puolille kaupunkia. Sushia saa nykyään joka nurkasta, mikä on sushikokille hyvä ja huono asia. Pienemmässä ravintolassa työskentelevänä sushibuffetit alkavat olemaan jonkinlainen päänvaiva, vaikka niihin joskus itsekin sortuu vapaa-ajalla. Oma haaveeni olisi aloittaa pieni japanilainen kahvila, jossa tarjotaan japanilaisia juomia, aamupalaa, leivoksia, lounasta ja muita herkkuja. Haaveeksi se kuitenkin varmasti jää, joten siitä saa joku muu ottaa kopin. Lupaan alkaa ikuiseksi vakioasiakkaaksi!

Tähän kakkuun tein suosikikseni muodostunutta voikreemiä, eli saksalaista sellaista. Lupaan joku kerta omistaa oman kirjoituksen tälle herkulle, mutta nyt se on osana tätä reseptiä. Luulin, että tämä maailman paras suklaakakku tarvitsee isomman setin voikreemiä, koska täytin koko kakun pursotuksin. Olin kuitenkin väärässä.

Kirjoitan reseptin kokonaisuudessaan niin kuin sen tein, mutta suosittelen jakamaan voikreemin kahtia, ennen kun lisäät matchan. Jos teet näin, puolita myös matchan määrä reseptissä, kun lisäät sen. Kun puolitat voikreemin ennen sen maustamista voit pakastaa toisen puolen vaniljakreeminä. Sitten seuraavalla kerralla, kun tarvitset voikreemiä voit vain sulattaa kreemin pakkasesta ja maustaa tai jättää maustamatta.

Pakastetun voikreemin sulatus ja käyttö on helppoa.

Otat vain pakastetun voikreemin sulamaan jääkaappiin päivää ennen kun tarvitset sitä. Seuraavana päivänä annat kreemin lämmetä huoneenlämpöiseksi ja vaahdotat sen uudestaan kuohkeaksi. Tässä vaiheessa voit myös maustaa ja värjätä kreemiä haluamallasi tavalla.

Kakun päälle tein paahdetusta sokerista murennettuja koristeta.

Sokerin paahtaminen ja koristeena käyttäminen on todella helppoa. Mittaat vain 0,5dl sokeria teflon pannulle ja levität tasaisesti. Anna sokerin sulaa miedolla lämmöllä ja kun kaikki kiteet ovat sulaneet sekoitat lastalla, kunnes sokerin väri on kauniin kullan ruskeaa. Kaada sulanut sokeri pellillä olevalle leivinpaperille ja muotoile nopeasti ohueksi levyksi lusikan avulla. Kun sokeri on jäähtynyt voit rikkoa sen käsin ja saat kauniita erikokoisia “sirpaleita.”

Suklaakakku matcha-voikreemillä

Järjettömän hyvä suklaakakku, jonka välissä matcha-voikreemiä.
Course Dessert, Snack
Cuisine American, Japanese
Keyword kakku, matcha, suklaakakku
Servings 10

Ingredients

 • 175 g vehnäjauhoja
 • 225 g sokeria
 • 50 g leivonta kaakaota
 • 1/2 tl ruoka soodaa
 • 1/2 tl suolaa
 • 175 g huoneenlämpöistä voita
 • 2 kpl huoneenlämpöisiä munia
 • 175 ml huoneenlämpöistä täysmaitoa
 • 5 dl täysmaitoa
 • 2 dl sokeria
 • 4 kpl keltuaisia
 • 3 rkl perunajauhoja
 • 3 rkl vehnäjauhoja
 • ripaus suolaa
 • 500 g huoneenlämpöistä voita
 • 1 dl tomusokeria
 • 2 tl vanilijauutetta tai -aromia
 • 3 rkl matcha teejauhetta
 • vettä
 • 1 rkl matchaa
 • 1 rkl tomusokeria

Instructions

 •  Lämmitä kiertoilmauuni 140c asteeseen tai tavallinen uuni 180c asteeseen.
 • Laita leivinpaperi 20cm kakkuvuoan pohjalle, rasvaa kakkuvuoan reunat.
 • Yhdistä kuivat aineet keskenään, sekoita hyvin.
 • Seuraavaksi lisää pehmeä voi jauhoseokseen. Sekoita matalalla asetuksella, kunnes taikina muuttuu hiekkamaisen näköiseksi.
 • Lisää munat, maito ja vanilja, sekoita kunnes ainekset ovat yhdistyneet. Tämän jälkeen, kaavi kulhon reunat ja sekoita vielä 20 sekuntia.
 • Kaada kakkutaikina vuokaan.
 • Paista 40 – 50 minuuttia, kunnes hammastikku tulee tökättäessä puhtaana ulos.
 • Ota uunista ja anna jäähtyä kokonaan.
 • VOIKREEMIIN:
 • Yhdistä jauhot keskenään, lisää jauhojen joukkoon 1/4 maidosta. Sekoita sileäksi.
 • Lisää loput maidosta, keltuaiset, suola ja sokeri. Sekoita ainekset hyvin keskenään.
 • Siirrä seos paksupohjaiseen kattilaan. Lämmitä seosta ja kun seos alkaa kiehua alenna levyn lämpötilaa.
 • Kiisseli paksuuntuu reilusti, sekoita kiisseliä levyllä muutama minuutti sakeutumisen jälkeen.
 • Anna kiisselin jäähtyä huoneen lämpöiseksi. Voit myös antaa kiisselin jäähtyä jääkaapissa yön ylitse.
 • Pilko voi kuutioiksi.
 • Ota voi ja kiisseli huoneen lämpöön. On tärkeää, että molemmat ovat saman lämpöisiä, ettei voi juoksetu. Voit lämmittää kiisseliä mikrossa muutaman sekunnin tarvittaessa.
 • Vaahdota voita muutama minuutti, lisää kiisseli joukkoon lusikallinen kerrallaan.
 • Kaavi kulhon reunat.
 • Lisää tomusokeri ja vanilja. Vatkaa kunnes ainekset ovat sekoittuneet. Kaavi taas kulhon reunat ja jatka vatkaamista vielä muutama minuutti.
 • Mittaa matcha pieneen kulhoon ja kiehauta vettä.
 • Sekoita matchan joukkoon kuumaa vettä sen verran, että teejauheesta muodostuu tahna. Ei liian paksu, ei liian löysä.
 • Lisää matcha tahna voikreemiin, sekoita kunnes matcha on sekoittunut hyvin kreemiin.
 • Jos voikreemi vaikuttaa löysältä, laita se muutamaksi minuutiksi jääkaappiin ja sekoita uudestaan ennen laitat voikreemin pursotinpussiin.
 • KAKUN KOKOAMINEN:
 • Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan.
 • Kakku ei vaadi kostutusta, mutta jos haluat voit kostuttaa pohjia vaniljalla maustetulla maidolla.
 • Voit joko pursottaa voikreemin kauniisti joka kerrokseen tai levittää tasaiseksi. Kokoa kakku vuorotellen voikreemin ja kakkupohjien kanssa.
 • Yhdistä tomusokeri ja matcha, siivilöis tomusokeri seos kakun päälle ennen koristelua.
 • Koristele paahdetulla sokerilla ja valitsemillasi koristeilla.

Leave a Comment