Suussa sulavat olut browniet

suussa sulavat olut browniet paloina tarjolla
Hyppää suoraan reseptiin.

Nämä suussa sulavat olut browniet ovat sitä jotain.

Sitä jotain mitä tarvitset, kun on ollut huono päivä tai sitä jotain mitä kaipaat, kun haluat juhlistaa hyviä uutisia. Toisin sanoen tämä brownie resepti on the jälkiruoka, joka sopii tilanteeseen kuin tilanteeseen.

Pakko myöntää, että näiden maukkaiden suklaapalojen teko ei ollut kaikkein helpoin homma. Toki browniet itsessään on helppo valmistaa. Aineet kippoon ja menoksi! Okei okei.. ehkä siinä on vähän enemmän haastetta, mutta ei paljon.

Siinä kohtaa kuitenkin menee vähän hankalaksi, kun alkaa soveltamaan ja suunnittelemaan omaa reseptiä. Siinä voi käydä niin, että laittaa vahingossa ihan liikaa jauhoja ja unohtaa puolet sokerista. Saattaa valita väärän tavan lisätä suklaata ja paistaa koko tuotosta liian kauan uunissa. Perustuu tosi tapahtumiin.

Yleensä kun tulee leivottua enemmän tai vähemmän, ei pieniltä kömmähdyksiltä välty.

Mutta olipa pitkästä aikaa varsinainen emämunaus. Lopputuloksesta oli suussa sulavat olut browniet kaukana. Mitä tuli uunista muistutti enemmän tiiliskiveä.

Sellaista suklaatiiliskiveä, josta voisi rakentaa talon. Ei kuitenkaan ihanaa karkkitaloa, joka seisoo taikametsän keskellä ja josta satulapset käyvät syömässä palasia. Ei.. tästä suklaakivestä rakennetusta talosta ei halua syödä Hannu tai Kerttu.

Onneksi heti, kun huomaa mitä on saanut aikaan ja kertaa valmistus prosessin päässään, löytää virheet. Seuraava yritys onnistuikin paljon paremmin.

Onnistui niin paljon paremmin, että melkein menin lusikalla syömään puolikypsiä brownieita suoraan uunista. Se tuoksu mikä tulee uunista, kun paistaa näitä suklaapaloja on huumaava. Pystyin lopulta hillitsemään itseni ja odottamaan, että sain leivoksen uunista. Sitten jouduin odottamaan brownien jäähtymistä. Miten voikin ylimääräinen 30 minuuttia tuntua niin pitkältä ajalta.

Kun olet saanut browniepellin uunista, haluaisit varmaan heti leikata ja maistaa palasen. Älä kuitenkaan tee sitä! Malta itsesi ja odota, että brownie jäähtyy kunnolla. Jos leikkaat brownien palasiksi niin, että se on vielä lämmin, reunat paloissa kuivuvat. Eikä kukaan halua syödä kuivia ja kovettuneita brownieita.

Protip; Tiedät, että brownie on sopivan kypsää, kun tikkuun jää vielä vähän taikinaa, Toisin, kun yleensä kakkua valmistaessa brownie ei saa kypsyä niin pitkälle, että hammastikku testillä tikkuun ei jää yhtään muruja. Paras aika ottaa brownie pois uunista on, kun tikkuun jää vielä vähän taikinamurua, mutta hammastikku ei peity juoksevalla suklaataikinalla. Tarkista brownie 20:nen minuutin kohdalla ja jos se vaatii vielä kypsennystä, tarkista uudestaan viiden minuutin kuluttua.

Ei niin salainen raaka-aine, nimittäin olut.

Nämä suussa sulavat olut browniet nimensä mukaan sisältävät olutta. Kaikki sai alkunsa, kun halusin käyttää häistä yli jääneitä oluita pois. Siitä se ajatus lähti ja muuttui brownieksi.

Tavallinenkin brownie on jo itsessään kutkuttava. Suklainen palanen taivasta, joka on jäänyt pehmeäksi ja tahmaiseksi. Brownieita on oikeastaan kahta lajia. Toinen on tahmainen, juuri ja juuri kypsän puolella oleva brownie ja toinen on kypsempi, hiukan kakkumaisempi brownie. Nämä suussa sulavat olut browniet ovat ensimmäistä, eli tahmaista ja maukasta lajiketta.

Limaista Tahmaista, mutta maukasta.

Olut ja suklaa, varsinkin tummasuklaa, on yksi niistä makupareista, joka vaan toimii. Kun suklaan joukkoon lisää oluen, olut täydentää ja pyöristää makuja. Olut tuo pientä katkeruutta esiin muuten super- makeassa suklaaherkussa. Nämä suussa sulavat olut browniet ovat kaikkea sitä, yhdistettynä ihanaksi tahmaherkuksi.

Meillä oli häistä jäänyt yli ihan tavallista olutta, joten käytin sitä. Mutta väittäisin, että tähän reseptiin sopii tumma olut vieläkin paremmin. Päätin myös käyttää fariinisokeria vaalean sokerin sijaan. Tumma fariinisokeri tuo paremmin esiin oluen ja suklaan täyteläisiä aromeita.

Sitä paitsi on aina hienoa päästä sanomaan, että resepti sisältää salaisen ainesosan.

Näiden herkkupalojen kanssa et tarvitse muuta kuin kermavaahtoa, jos edes sitäkään. Suklaabrownie on itsessään jo niin syntisen maukas, että sen kanssa ei tarvitse hienostella. Jos kuitenkin haluat vielä hiukan säväyttää makunautintoasi, suosittelen kokeilemaan tätä suolaista maapähkinä- karamellikastiketta. Suussa sulavat olut browniet, pähkinäistä karamellikastiketta ja nokare kermavaahtoa, siitä ei paljon tarjottavat parane.

Jos sinulle jää ylimääräisiä brownieita, ne on helppo säilöä.

Parhaiten säilytät ne ilmatiiviissä rasiassa tai alkuperäisessä paisto vuoassaan kelmulla vuorattuna. Mikä tahansa astia käy hyvin, kunhan muistat pitää ilman mahdollisimman hyvin poissa brownieista. Kun tuotteisiin ei pääse ilmaa, ne pysyvät pehmeinä ja tuoreina pidempään. Jos tarkoituksena on syödä kaikki herkut muutaman päivän kuluessa, säilytä browniet huoneenlämmössä. Pöydällä ne säilyvät hyvin kolme päivää, jääkaapissa reilun viikon ja pakkasessa pari kuukautta.

Kun otat browniet jääkaapista tarjolle, anna niiden lämmetä huoneenlämpöiseksi tai laita muutamaksi sekunniksi mikroon. Kun käytät brownie palan mikron kautta, se lämpiää ja pehmenee keskeltä taas ihanaksi pehmeäksi suklaaihanuudeksi. Pakkasesta sulattaessasi, ota suussa sulavat olut browniet huoneenlämpöön ja anna niiden sulaa rauhassa. Vaihtoehtoisesti voit otta ne edellisenä iltana jääkaappiin sulamaan ja sieltä huoneenlämpöön hiukan ennen tarjoilua.

Olut suositus käytettäväksi reseptissä. Loput voi sitten hyvällä omallatunnolla siemailla leipoessa.

Suussa sulavat olut browniet

Helppo ja herkullinen olut- suklaabrownie resepti.
Course Dessert
Keyword brownie, suklaa, suklaaleivos
Prep Time 15 minutes
Cook Time 30 minutes
Servings 12

Ingredients

 • 200 g tummaa suklaata
 • 230 g voita
 • 2 dl fariinisokeria
 • 2 1/2 dl sokeria
 • 4 kpl munaa
 • 2 tl vanilijauutetta tai -aromia
 • 1 tl suolaa
 • 3 1/2 dl vehnäjauhoja
 • 2 rkl kaakaojauhetta
 • 1/4 tl ruokasoodaa
 • 1 dl olutta

Instructions

 • Lämmitä uuni 180c asteeseen.
 • Laita leivinpaperi 25×30 uunivuokaan,
 • Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa.
 • Sulata voi ja anna sen jäähtyä muutama minuutti.
 • Yhdistä sulatettu voi ja sokeri, sekoita hyvin.
 • Yhdistä kuivat aineet keskenään.
 • Vatkaa munien rakenne rikki erillisessä kulhossa.
 • Lisää muna osissa noin yksi muna kerrallaan voi/sokeri seokseen. Sekoita rauhallisesti, mutta hyvin. Kaavi kulhon reunalta kaikki taikina kulhoon.
 • Lisää suklaa taikinaan, sekoita hyvin. Suklaan jälkeen lisää olut ja vanilja. Sekoita ja kaavi kulhon reunat.
 • Sekoita lopuksi kuivat aineet osissa taikinan joukkoon. Sekoita hyvin, mutta älä liikaa. Kaavi viimeiseksi nuolijalla kulhon reunat ja sekoita vielä muutama sekunti.
 • Kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle 25×30 uunivuoalle.
 • Paista brownieita 20-30 minuuttia. Brownie on kypsä, kun tikkuun jää vähän kakkua, mutta ei löysää taikinaa.
 • Ota brownie pois uunista, Anna jäähtyä kokonaan, ennen kun poistat leivoksen vuoasta.
 • Siirrä brownie pois vuoasta ja leikkaa 12.sta osaan.
 • Syö pelkiltään tai tarjoile erilaisten lisukkeiden kanssa.

Leave a Comment