Belgialaiset banana bread vohvelit V,G

vohvelit tarjoiltuna eri täytteillä

Amerikkalainen banana bread, eli banaanileipä on täydellisimpiä tapoja käyttää hiukan tummuneet ja vähän unohtuneet banaanit pois. Belgialaiset banana bread vohvelit ovat minun versioni tällä hetkellä suositusta banana bread buumista. Herkullisuuden lisäksi, nämä belgialaiset banana bread vohvelit ovat vegaanisia ja gluteenittomia.

Banaanileipä ei ole niinkään leipää, vaan muistuttaa paljon enemmän maustekakkua. Se on kosteaa ja mausteista kakkua, jossa on joukossa ylikypsää banaania tuomassa makeutta.

Näissä banana bread vohveleissa on käytetty samaa makumaailmaa ja samaa ideologiaa. Saadaan vähennettyä ruokahävikkiä ja käytettyä banaanit pois, jotka muuten olisivat suuntaamassa roskakoriin.

Alkuperäisen banaanileivän syöjiä on kahta koulukuntaa. Niitä, jotka pitävät banaanileipää enemmän kakkuna ja syövät sen sellaisenaan. Toinen koulukunta taas pitää banaanileipää enemmän makeana leipänä ja lisää kakkupalasen päälle vielä nokareen voita. Tätä voisi ehkä verrata siihen, miten suomalaiset syövät pullapitkoa. Syötkö sinä pullapitkosi voideltuna vai pelkiltään?

Näitä banana bread vohveleitakin voi ilmeisesti ajatella joko jälkiruokana tai välipalaleipänä.

Itse siis suosittelisin näiden belgialaisten banana bread vohveleiden päälle nokareen voita sekä lirauksen vaahterasiirappia, hilloa, kermavaahtoa, hedelmiä, jugurttia tai pähkinäkinuskikastiketta. Mutta mieheni on syönyt näitä tyytyväisenä voilla, juustolla ja kinkkuviipaleella. Lopputulos on vähän kuin limppu, hiukan normaalia makeampi ja banaanisempi limppu. Kokeilisitko itse tällaista suolaista versiota?

Erinomaisesti näiden belgialaisten banana bread vohveleiden kanssa sopii myös tämä karamellisoitu ananas resepti. Nämä karamellisoidut ananakset ovat myös gluteenittomia ja vegaanisia. Laita lopuksi päälle vielä kasvipohjaista kermaa tai kasvipohjaista jäätelöä ja vegaaninen brunssiherkku on valmis!

Belgialaiset banana bread vohvelit ovat siitä käteviä, että kun niitä tulee kerralla paistettua isompi satsi, on aamupala ongelmat hetkeksi hoidettu.

Näihin belgialaisiin banana bread vohveleihin liittyy nimittäin varsin kätevä kikka.

Kun olet herkutellut tuoreilla vohveleilla etkä millään jaksa syödä kaikkia, jotka olet paistanut. Mietit että mitä tekisit ylijääneille vohveleille. Voit totta kai laittaa ne jääkaappiin ja sitä kautta mikrossa lämmitellä. Parempi konsti kuitenkin on olemassa!

Nimittäin leivänpaahdin ja pakastin. Voit jättää pari vohvelia jääkaappiinkin ja heittää yhden leivänpaahtimeen aina, kun haluat lämpimän ja rapsakan herkun.

Pakkasessa vohvelit säilyvät paljon pidempään.

Minä pakastin vohvelit kahden kappaleen erissä. Pistin aina yhteen pakettiin kaksi vohvelia ja kun otan paketin pakkasesta, siinä on täydellinen määrä aamupalaksi. On myös paljon helpompi ottaa vain yksi vohveli paketista, jossa ei ole kymmeniä vohveleita pakattuna. Kun otat vohvelin pakkasesta, voit suoraan laittaa sen leivänpaahtimeen. Riippuen vohvelin paksuudesta saatat joutua paahtamaan sen kaksi kertaa, mutta lopputulos on kuin olisit juuri paistanut tuoreita vohveleita.

Taikinaa tehdessä on hyvä muistaa muutamia pieniä niksejä. Esimerkiksi, jos sinulla on banaaneja, mutta ne eivät ole tarpeeksi tummia, voit lisätä yhden ruokalusikallisen siirappia. Siirapin taas saat mitattua ja irrotettua lusikasta helposti, kun pyöräytät lusikan ensin öljyssä. Tällä tavoin siirappi ei tarraannu lusikkaan kiinni.

Jos olet allerginen pähkinöille, voit hyvin korvata pähkinävoin reseptissä, joko 100g omenasosetta tai yhdellä ekstra banaanilla.

Belgialaiset banana bread vohvelit kannattaa paistaa vohveliraudan ykkös- asetuksella. Ne ovat sen verran paksuja, että haluat paistaa vohvelin kypsäksi polttamatta sitä päältä. Voitele vohvelirauta öljyllä esimerkiksi pullasudilla ja nosta vohvelit keittiöpihdeillä tai haarukan avulla pois vohveliraudalta.

Älä tee niin kuin mieheni, joka yritti voidella vohvelirautaa syömäpuikolla.. ja joka lisäsi haastetta ja päätti myös nostella vohvelit pois vohveliraudalta syömäpuikkojen avulla. Mieheni osaa kyllä käyttää syömäpuikkoja hienosti, koska syömme aasialaista ruokaa suht usein kotona ja ulkona. Mutta jostain syystä näiden vohvelien siirto oli enemmänkin vohveli raukkojen seivästämistä syömäpuikoilla.

Molemmilla tavoilla saatiin kyllä syötäviä vohveleita.

Tällä reseptillä saat 8-15 vohvelia. Jos teet kokonaisia vohveleita, saat niitä noin kahdeksan kappaletta. Jos taas haluat pienempiä vohveleita kuten minä tein, vohveleita tulee noin 15kpl.

Belgialaiset banana bread vohvelit tarjoilu ehdotus

Pienempiä vohveleita saat, kun laitat vohveliraudan keskelle molemmille vohveli puolille nokareen taikinaa, etkä levitä taikinaa lähemmäs reunoja. Suljet kannen ja annat paistua. Isompia saat, kun laitat hiukan reilummin taikinaa ja levität taikinaa reunoja kohti. Loppu hoituu samalla kaavalla. Vohveleita paistetaan n.4-6 minuuttia, kunnes belgialaiset banana bread vohvelit ovat kauniin kullanruskeita ja irtoavat vohveliraudasta helposti.

Näissä belgialaisissa banana bread vohveleissa käytetään jauhoina tattarijauhoja. Tattarijauhojen ansiosta resepti on gluteeniton ja muuttaa vohveleiden rakenteen hiukan kakkumaiseksi. Koska kyseessä on banana bread, eli banaanileipä vohvelit, kakkumaisuus valmiissa vohvelissa on vain iso plussa.

Tämän reseptin inspiraationa on käytetty tätä reseptiä.

Belgialaiset banana bread vohvelit V, G

Maukkaat vegaaniset ja gluteenittomat banaanikakku vohvelit.
Prep Time 15 minutes
Cook Time 30 minutes
Servings 15

Ingredients

 • 2 kpl banaani mahdollisimman tummia
 • 6 rkl maapähkinävoita
 • 3 dl tattarijauhoja
 • 2 tl leivinjauhetta
 • 2 tl kanelia
 • 1 tl suolaa
 • 1 tl vaniljatahnaa tai aromia
 • 3 dl kasvipohjaista "maitoa"
 • 3 rkl tummaa siirappia
 • 4 rkl kookosöljyä sulatettuna

Instructions

 • Muussaa banaani, sekoita banaanin joukkoon maapähkinävoi.
 • Yhdistä kuivat aineet keskenään.
 • Sekoita kasvimaito, siirappi, kookosöljy ja vanilja keskenään.
 • Lisää banaaniseos nesteeseen.
 • Sekoita kuivat aineet rauhallisesti nesteeseen, älä sekoita liikaa.
 • Lämmitä vohvelirauta, käytä ykkös- asetusta.
 • Voitele vohvelirauta öljyllä, esimerkiksi pullasudilla. Öljyä uudestaan aina tarvittaessa.
 • Paista vohveleita 4-6 minuuttia, riippuen vohvelin koosta.
 • Tarjoile vohvelit herkullisten lisukkeiden kanssa.

Leave a Comment