Karamellisoitu ananas – vegaaninen

karamellisoidun ananaksen tarjoilu ehdotus

Joskus haluaa viikonloppuna vähän hemmotella itseään. Hemmotella niin, että pelkästään perus karkit eivät riitä. Joka viikonloppu ei kuitenkaan ole energiaa vääntää kolmen vaiheen kuppikakkuja tai lähteä metsästämään arsenaalia aineksia kaupasta. Mitäpä jos seuraavana viikonloppuna hemmottelisit itseäsi tällä karamellisoitu ananas reseptillä, joka on vieläpä vegaaninen.

Mikä parasta, et tarvitse kuin kolmea raaka-ainetta ja paistinpannun. Sen lisäksi, että karamellisoidut ananakset on helppo valmistaa, on tämä resepti myös täysin vegaaninen. Normaalisti karamelliin tulee voita, mutta voi on helposti korvattu kookosöljyllä tässä tarkoituksessa.

Ananakset voit syödä ihan pelkiltään, kunhan annat karamellisoidun ananaksen jäähtyä hieman. Usko minua.. kannattaa odottaa, ettet polta kieltäsi! Parhautta aletaan hipomaan, kun yhdistät karamellisoidut ananakset ja vaniljajäätelön. Lämpimät ananakset kylmän jäätelön päällä, sulattamassa jäätelöä hiljalleen. Aa että.

Oma herkkuni onkin kaiken ylitse erilaiset jäätelöt. Jos pitäisi valita yksi ruoka, jolla elää lopun elämäänsä, oma valintani olisi jäätelö. Siispä nämä karamellisoidut ananakset minkä tahansa jäätelön kanssa ovat mielestäni voittajia. Ainoa jäätelöä parempi asia on hiukan sulanut jäätelö. Ja kuten mainitsinkin, tämä ananas sulattaa jäätelöä täydellisesti. Kylmä jäätelö sulaa hiukan ja muuttuu osittain vaniljakastikkeeksi, osittain pehmikseksi.

Muita hyviä ideoita ananaksen kanssa on myös erilaiset vegaaniset jäätelöt tai tuore kermavaahto. Voit kokeilla karamellisoitua ananasta esimerkiksi lisukkeena puuron päällä. Riisipuuro tai kaurapuuro menee hiukan next levelille, kun laitat päälle karamellisoitua ananasta. Arjen luksusta.

Meillä näitä ihanuuksia syötiin belgialaisten vohveleiden kanssa.

Teemaa jatkaen myös vohvelit olivat vegaanisia. Eivätkä vain vegaanisia, vaan myös gluteenittomia. Vohveleista lisää myöhemmin! Nämä ananakset sopivat kyllä lisukkeeksi kaikenlaisiin pannukakkuihin, köyhiin ritareihin, lättyihin tai ihan pelkän paahtoleivän päälle.

Kun annat ananaksien jäähtyä kunnolla, kookosöljy saattaa kovettua ja lopputulos ei enää ole herkullisimman näköinen. Ei hätää, lämmität ananakset vain uudestaan joko pannulla tai mikrossa ja ongelma on korjattu. Jos siis sinulle jää mitään mikä ehtisi jäähtymään.. ja se onkin vahva jos.

Säilytät karamellisoidut ananakset parhaiten jääkaapissa, kannellisessa rasiassa. Kun pidät kannen tiukasti kiinni, ananaksiin ei jää jääkaapin makua. Tarvittaessa otat vain sopivan määrän ananaksia lämpiämään pannulle tai mikroon, lämmität ja tarjoilet. Säilyvyys näissä on noin kolme päivää, mutta jos totta puhutaan, ei näitä jää säilytettäväksi.

Minkä kanssa sinä nauttisit nämä karamellisoidut ananakset?

Karamellisoitu Ananas – Vegaaninen

Course Dessert
Keyword ananas, jälkiruoka, karamellisoitu, lisuke
Prep Time 5 minutes
Cook Time 10 minutes
Servings 4

Ingredients

  • 2 rkl kookosöljyä
  • 70 g fariinisokeria
  • 2 prk ananasta (yksi purkki 200g) ja mehut toisesta purkista

Instructions

  • Mittaa kookosöljy pannulle ja sulata öljy. Anna pannun lämmetä.
  • Lisää lämpimälle pannulle fariinisokeri, ananakset ja yhden ananaspurkin mehu.
  • Pyöräytä ainekset sekaisin, anna karamellin kiehahtaa. Sekoita ananaksia koko ajan varovasti.
  • Alenna pannun lämpötilaa hiukan. Jatka sekoittamista ja ananaksien kääntelyä. Keitä ananaksia karamellissa noin viisi minuuttia.
  • Ota karamellisoituneet ananakset pois liedeltä ja anna jäähtyä muutaman minuutin.
  • Tarjoile lämpimänä esimerkiksi vaniljajäätelön tai vegaanisen jäätelön kanssa.

Leave a Comment