Kahden Suklaan Hippukeksit

suklaahippukeksejä

English recipe at the end.

Ulkona pakastaa ja lumen ansiosta on ihanan valoisaa. Muutamana aamuna on ollut ilo herätä, kun aurinko paistaa. Ulkona on kiva kävellä ja uusien juttujen suunnittelu sujuu luistavasti. Aurinko pilkistää vähänkin pilvien takaa ja kaikki talven aikana kerääntynyt väsymys katoaa. Ja sitä on kerääntynyt… believe you me.

Pakkasen ansiosta päästään tekemään kaikkea kivaa.

Kokeilemaan luistelua, pulkkamäkeen ja pyörimään lumeen. On kaikenlaisia talvitapahtumia missä ei kaikissa mitenkään kerkeä käymään, mutta osaan silti yritetään päästä.

Yksi talvitapahtuma missä olemme käyneet jo useana talvena, on Ikurin Virelässä järjestettävä jääveistospolku. Valitettavasti vielä ei ole tullut vastaan tietoa ollaanko tapahtumaa järjestämässä. Tämän talven sää kun on mitä on. Ja jos pakkasta on muutamana päivänä ties milloin, on aika vaikeaa järjestää tapahtumaa joka riippuu täysin siitä, että ulkona asteet pysyvät miinuksella. Toivotaan kuitenkin parasta!

Koska jääveistoksista ei ole tietoa, kävimme tutustumaan jäähän muulla tavalla. Samassa paikassa toki. Saatiin pienelle sokerihiirelle uudet luistimet jalkaan ja hyvin uskallettiin harjoitella. Luistelun jälkeen kävimme Ikurin Virelän kahviossa. Syötiin kimppaan yksi suolainen ja yksi makea vohveli. On kuulkaas järjettömän hyvää herkkua! Tästä inspiroituneena, ajattelin tehdä pian myös blogiin vohvelireseptin tai pari. Niitä kuitenkin vasta vähän myöhemmin.

Kaiken tämän ihanan talvipuuhan keskellä minun pitää tunnustaa jotain.

Vihaan pakkasta. Jep, vihaan pakkasta. Kuulostaa ehkä vähän hölmöltä, kun juuri puhuin kaikista kivoista jutuista, joita voi pakkasella tehdä, mutta näin on. Jos minä saisin päättää, talvi kestäisi kaksi kuukautta, pakkasta olisi maksimissaan miinus kaksi astetta ja lunta sen verran, että pystyy laskemaan pulkkamäkeä. Sitten alkaisi kesä.

Siinä kerkeisi hyvin olla joulu, uusivuosi ja muutama kiva talvihetki. Olisi pimeää, kauniita valoja ja lämpimiä juomia. Näiden jälkeen… PAM! Kesä. Heti jos mittari menee miinukselle enemmän kuin viisi astetta, voitaisiin sopia, että saa valtion luvalla jäädä kotiin. Ei tarvitsisi edes töihin lähteä.

Olen itse enemmän ihminen, joka haluaa olla kotona lämpimässä. Olla peiton alla, juoda kuumaa kaakaota ja katsella Disneyn elokuvia koko perhe kainalossa. En hiihtää kilometrien lenkkejä, luistella tuntikausia, tehdä lumitöitä, kävellä bussipysäkille tai pukea tuhatta kerrosta vaatetta päälleni. Vielä hauskempaa… pukea tuhatta kerrosta vaatetta pienen lapsen päälle, joka haluaa pitää niitä vielä vähemmän kuin minä itse.

Kaikki talviaktiviteetit ovat mahtavan hauskoja, kunhan ulkona on melkein plussa asteita ja siellä ei tarvitse olla pakotetusti useita tunteja. Tai jos lähtee johonkin missä ollaan kauan ulkona, saa ainakin välissä käydä juomassa kuuman kaakaon. Eikä mikään ole oikeasti ikävää, kun pääsee menemään omien parhaiden tyyppien kanssa.

Silti… jos pitää päättää, mielummin leivon kotona keksejä sokerihiiren kanssa. Jotka myöhemmin syödään porukalla, vaikka väitetään että vietiin niitä muillekin.

Mistä päästäänkin asiaan, nimittäin näihin superjättimegamahtavuuskekseihin. Superjättimega koska nämä keksit ovat aika lailla juuri sen kokoisia. Ihan on oikea koon määritys, tarkistin että teidän ei tarvitse. Mahtavuus tulee tietysti mausta.

Suklaahippukeksit ovat amerikkalainen klassikko.

Nämä on viety hiukan pidemmälle ja suklaata on kahta laatua. Maitosuklaata sekä valkosuklaata. Totta kai, jos haluaa, suklaan laatua voi muutella oman maun mukaan. Voit laittaa vain jompaa kumpaa tai käyttää esimerkiksi tummaa suklaata. Suklaan kanssa ei voi oikein mitenkään mennä vikaan, mitä tahansa käyttääkään.

Näitä suklaahippukeksejä voisi verrata Subwayn kekseihin. Itse leivotut ovat tietysti mielestäni paljon herkullisempia. Tällä reseptillä kekseistä tulee myös suurempia. Kuulostaako mikään paremmalta kun voinen suklaahippukeksi, joka on keskeltä vielä vähän pehmoinen, mutta reunoilta sopivan rapea? Jep… ei minustakaan.

Pari asiaa, jotka kannattaa ottaa huomioon leipoessa.

Kun paistat keksejä ja olet ottamassa niitä pois uunista, keksit saattavat vaikuttaa vielä siltä kuin eivät olisi tarpeeksi kypsiä. Näiden keksien kuuluukin jäädä hiukan löysiksi keskeltä. Jäähtyessään keksit kovettuvat ja niihin jää herkullinen pehmeä keskus. Kunhan annat keksien vain jäähtyä rauhassa ja tarpeeksi pitkään, ongelmia ei ole. Itse jätin keksit yön yli jäähtymään, koska leivoin myöhään illalla.

Toisena saatat miettiä, miksi reseptissä on etikkaa. Näissä kekseissä ei käytetä leivinjauhetta vaan ruokasoodaa, jotta kekseistä ei tulisi kuivia. Ruokasooda tarvitsee kuitenkin toimiakseen hapokkuutta ja siksi etikka. Itse käytin omenaviinietikkaa, mutta voit kokeilla kekseihin erilaisista hedelmistä tehtyjä etikoita. Esimerkiksi minä tilasin juuri Matsmartilta viikunaetikkaa ja ajattelin kokeilla sitä seuraavalla kerralla, kun leivon näitä keksejä.

Kuinka hieno juttu muuten on Matsmart! Mutta se on jo toinen tarina se.

Kekseissä on joukossa myös neilikkaa, mikä antaa kivan maun keksien taustalle. Jos et niinkään välitä neilikasta, voi jättää sen pois. Neilikan voi myös korvata jollakin muulla mausteella, antamaan vähän erilaista twistiä kekseille. Esimerkiksi kardemummaa tai appelsiininkuorta.

Reseptissä käytetään sulatettua voita. On kuitenkin todella tärkeää, että annat voin jäähtyä hiukan ennen kuin lisäät sokeria voin joukkoon. Muuten lämmin voi sulattaa sokerin ja sitä emme halua.

Näitä kelpaa sitten syödä kylmänä talvipäivänä kuuman kaakaon kanssa. Tai ehkä haluat kokeilla klassista tapaa ja dipata keksin lasilliseen maitoa? Ei kuulosta sekään hullumalta idealta vai mitä? Netflixin sarja, Nailed It opetti myös, että ranskassa keksit dipataan punaviiniin, eli sekin saattaisi olla kokeilemisen arvoinen idea. Korkin päällä -blogi osaisi ehkä jopa suositella siihen tarkoitukseen sopivaa viiniäkin.

Ei muuta kun keksihommiin.

Print Pin
5 from 1 vote

Kahden suklaan hippukeksit

Helpot ja herkulliset keksit, joissa joukossa reilusti suklaahippuja.
Course Dessert, Snack
Keyword chocholatechip, chocolate, cookie, keksit, suklaa, valkosuklaa
Prep Time 20 minutes
Cook Time 15 minutes

Ingredients

 • 250 g sulatettua voita hiukan jäähtyneenä
 • 3 dl sokeria
 • 5 dl jauhoja
 • 1 tl ruokasoodaa
 • 1/4 tl neilikkaa
 • 1/2 tl suolaa
 • 2 tl vaniljatahnaa tai aromia
 • 1 tl omenaviinietikkaa
 • 1 kpl kananmuna
 • 50 g maitosuklaahippuja valmiita tai levystä leikattuja
 • 50 g valkosuklaahippuja valmiita tai levystä leikattuja
 • muutama suklaahippu koristeeksi keksien päälle

Instructions

 • Lämmitä uuni 180c asteeseen.
 • Sulata voi mikrossa tai levyllä. Anna voin jäähtyä hiukan, ennen kun lisäät muita raaka-aineita.
 • Yhdistä kuivat aineet keskenään.
 • Vatkaa sokeri ja voi keskenään puulastalla tai kauhalla.
 • Lisää joukkoon muna, sekoita hyvin mutta rauhallisesti. Lisää vanilja ja etikka, sekoita hyvin.
 • Lisää kuivat aineet, sekoita hyvin mutta varo ettet vatkaa taikinaa liikaa. Kun jauhoseos on sekoittunut kokonaan, lisää suklaahiput taikinaan.
 • Jaa taikina 12-15 palloksi. Itse mittasin taikinan jäätelökauhalla, näin sain kaikista kekseistä saman kokoisia. Jos sinulla kuitenkaan ei ole jäätelökauhaa tähän tarkoitukseen, voit muotoilla pallot käsin. Älä kuitenkaan paina palloja kovin tiiviiksi. Pallojen koko on hyvä ajatella noin jäätelökauhallisen kokoiseksi.
 • Laita taikinapallot pellille, jätä kekseille väliä n.7cm. Keksit leviävät reilusti uunissa.
 • Paina muutamia suklaahippuja taikinapallojen päälle.
 • Paista keksejä uunin keskitasossa 12-15 minuutta, kunnes keksien reunat ovat kullan ruskeat. Keksit saattavat tuntua vielä liian löysiltä keskeltä kun otat niitä uunista, mutta niin niiden kuuluukin.
 • Älä siirrä keksejä pois pelliltä vaan anna niiden jäähtyä kokonaan. Lämmin pelti kypsentää keksejä vielä hetken.
Print Pin
5 from 1 vote

Double chocolate chip cookies

Superb chocolate chip cookies with two chocolates. Milk chocolate and white chocolate.
Course Dessert, Snack
Keyword chocholatechip, chocolate, cookie, whitechocolate
Prep Time 20 minutes
Cook Time 15 minutes

Ingredients

 • 250 grams melted butter
 • 3 dl sugar
 • 5 dl flour
 • 1 tsp baking soda
 • 1/2 tsp salt
 • 1/4 tsp ground cloves
 • 2 tsp vanilla extract
 • 1 tsp apple cider vinegar
 • 1 egg
 • 50 grams milk chocolate chips
 • 50 grams white chocolate chips
 • couple extra chocolate chips on top of the cookies

Instructions

 • Preheat your oven to 180 celsius.
 • Mix together all dry ingredients.
 • Melt butter and let it cool little before you add other ingredients.
 • Add sugar to butter and mix together gently.
 • Add the egg and mix well. Add vinegar and vanilla extract, again mix well but gently don´t over mix.
 • Add flour mixture to butter mixture and fold together. Add chocolate chips.
 • Scoop cookie dough with ice cream scoop. It should make about 12-15 cookies. If you don´t have ice cream scoop just make 12-15 cookie dough balls with your hands. Just don´t make them too tight.
 • Place cookie dough balls on baking tray over baking paper. Let there be about 7cm gap between cookie dough balls. These cookies will spread a lot.
 • Press couple chocolate chips over cookie dough balls.
 • Bake cookies 12-15 minutes until the edges are golden. Center of the cookies might still seem under cooked but that´s just how we want them.
 • After you take cookies out of the oven let them stay on baking tray so they will keep cooking. Let cookies cool completely preferably over night.

3 Thoughts to “Kahden Suklaan Hippukeksit”

 1. Olen löytänyt suuria artikkeleita täältä. Rakastan niin kuin kirjoittaa.
  Ihana!

 2. Nimetön

  5 stars
  Aivan loistavia

  1. Pannuprinsessa

   Kiitos! Hienoa että keksit maistuivat ☺️

Leave a Comment