Mansikkamuffinsit Suklaahipuilla – Strawberry Muffins with Chocolate Chips

English recipe at the end.

Meillä vanhempi kahdesta sokerihiirestä (toinen vielä oletetaan tulevaksi sokerihiireksi) käy alkuviikosta aamuisin kerhossa. Se tarkoittaa siis sitä, että TAAS tänään aamulla pääsin pukemaan ja taistelemaan kiireessä kaksi lasta pakkasta kestävään asustukseen. Sillä ei sinänsä ole mitään väliä, mitä pitää pukea päälle tai kuinka paljon. Haaste on aina sama. Kiire on aina sama.

Aivan sama kuinka ajoissa heräät tai valmistelet kaiken edellisenä päivänä.

Muffinsit tiukassa testissä. Kelpaavat paremmin kuin murot.

Meillä suurimmaksi taisteluksi on kuitenkin osoittautunut aamupala. Ehkä ei pitäisi olla yllättynyt, koska itse en ole koskaan välittänyt syödä aamupalaa. Rakastan kyllä aamupalaruokia, mutta vasta siinä kymmenen tai yhdentoista aikaan. Eli toisin sanoen, olen brunssi ihminen. En aamupala.

Taas tänään sain maanitella ja kiukutella edes osaa muroista toisen suusta alas. Mikä on todella epäreilua, koska kyseinen sokerihiiri on vielä itse saanut valita mitä haluaa syödä ja sitten se jostain syystä ei kelpaa. “Hyi. yök. en. syö.” Niin kuin veljeni tapasi sanoa lapsena, kaikista ruuista. Siis paitsi Saarioisten lihaperunasoselaatikosta. Tässä välissä kiitos Saarioiselle, että pidit veljeni hengissä!

Ja tänään lupasin taas itselleni, että on sitten viimeinen kerta, kun otetaan muroja aamupalaksi. Viimeinen kerta, kun heitän puoli lautasellista muroja roskiin.

Mutta nyt peliin astuu uusi pelaaja.

Mansikka-suklaahippumuffinssit. Kyllä meinaan kelpaa. Näissä kaikki raaka-aineet ovat terveellisiä ja pääasiassa aineksia mitä normaalistikin syödään aamupalalla. Tavallisen sokerin tilalla on käytetty tummaa ruokosokeria, joka on paljon parempi vaihtoehto tavalliselle sokerille. Tilalla voi käyttää mitä vain tummaa sokeria tai jos haluat, niin vaalea sokerikin toimii hyvin.

Jo pelkästään, kun tein ja kuvasin näitä, niin käsi kävi ja vei yhden muffinssin maisteltavaksi. Onneksi muffinsseista saa kivoja kuvia, vaikka yhdestä onkin haukattu pala. Mistä puheen ollen, nämä muffinssit ovat myös oikein loistava välipala. Sopivat myös kahvihetkeen ja vieraille tarjottaviksi. Oikea monitaituri muffini!

Haluatko vielä vähän terveellisemmän version? Voit hyvin jättää tummansuklaan pois reseptistä tai vain vähentää suklaan määrää. Kaikkihan toki tietävät, että laadukas tummasuklaa vahvalla kaakaopitoisuudella on superfoodia parhaimmillaan. Ja jos haluat herkutella, korvaat vain tumman suklaan maitosuklaalla tai valkosuklaalla. Mansikka-valkosuklaahippumuffinssit. Mmm nam, kun kuulostaakin herkulliselta. Kokeiluun!

Sen lisäksi, että nämä muffinssit ovat loistava aamupala arkiaamulle, niistä saat aivan täydellisen lisäyksen brunssipöytään viikonlopulle. Keität muutaman kupillisen hyvää kahvia, bageleita erilaisilla täytteillä, tuoremehua ja allekirjoittaneita mansikka-suklaahippumuffinsseja. Suosittelen kovasti brunssipöytään myös näitä kauraisia amerikkalaisia pannukakkuja.

Reseptin testaaminen on täydellinen tekosyy brunssi herkuttelulle tulevana viikonloppuna.

Kuka muistaa pienenä, kun äiti tai joku muu läheinen on leiponut. On tehty mokkapaloja, lettuja, pannukakkuja keksejä tai jotain muuta herkkua. Sitten joko luvan kanssa tai ilman, maistettu vähän leipomusten taikinaa. Luvan kanssa yleensä sai maistaa vähän ja kun äiti katsoi pois, niin otettiin ilman lupaa vähän lisää. Parasta koko leipomisessa oli se, että saa maistaa taikinaa. Vai mitä?

Nykyään sanotaan, että taikinan syöminen leipoessa on huono juttu. Ei raakojen kananmunien takia, vaan jauhojen. Jauhoja ei ole ilmeisesti hyväksi syödä raakana. Toki raaoista kananmunistakin ollaan montaa eri mieltä. Jos totta puhutaan, kuulin itsekin pienenä aika moneen otteeseen lauseen, “ei saa syödä raakaa taikinaa, menee vatsa sekaisin.”

Pitäkää tuo kaikki mielessä, kun teette näitä muffinseja. Nimittäin viimeistään siinä vaiheessa, kun mansikka sekoitetaan muun taikinan joukkoon… voi vitsit mikä tuoksu! Voisin melkein väittää, että taikinan tuoksu oli parempi kuin tuoksu, joka tuli uunista muffinssien paistuessa. Mikä oli myös todella herkullinen. Eli vaikka haluatte ottaa lusikan ja syödä taikinan suoraan kulhosta. EI. Ei saa! “Ei saa syödä raakaa taikinaa, menee vatsa sekaisin.” Tehkää muffinssit valmiiksi, lupaan että ette kadu.

Okei… ihan pikkuisen voi maistaa.

Itse ainakin maistoin ja maistan. Ei esimerkiksi suklaahippukeksejä voi tehdä maistamatta keksitaikinaa. Minä en ainakaan voi, sehän on sitä kuuluisaa cookiedough tavaraa. Teitä on nyt kuitenkin varoitettu.

Oletko itse enemmän taikinanmaistelija tyyppi vai onko valmiin tuotteen syöminen leipomisen kohokohta?

Mansikkamuffinsit suklaahipuilla

Herkulliset mansikkamuffinsit suklaahipuilla. Terveellisemmät versiot aamupalalle.
Course Breakfast, Dessert, Snack
Keyword aamupala, mansikka, muffinsi, suklaa
Prep Time 15 minutes
Cook Time 20 minutes
Servings 12

Ingredients

 • 2 1/2 dl kaurahiutaleita
 • 1 1/4 dl tummaa sokeria esim. ruokosokeri
 • 2 1/2 dl jugurttia
 • 3/4 dl kasvisöljyä
 • 1 kpl kananmuna rakenne rikottu/vähän vatkattu
 • 2 1/2 dl jauhoja
 • 1/2 tl suolaa
 • 1 tl leivinjauhetta
 • 1/2 tl ruokasoodaa
 • 2 dl mansikoita muussattuna tuoreet tai pakasteet käyvät
 • 1 dl tummaa suklaata valmiita hippuja tai suklaalevystä leikattuna

Instructions

 • Lämmitä uuni 200c asteeseen.
 • Murskaa mansikat.
 • Yhdistä kaurahiutaleet, sokeri, jugurtti, öljy ja muna. Anna seoksen levätä n.10min. Jos käytät pikakaurahiutaleita viisi minuuttia riittää.
 • Yhdistä kuivat aineet keskenään.
 • Yhdistä kuivat aineet kaurahiutale seokseen. Sekoita varovasti, ei haittaa vaikka taikina jäisi vähän möykkyiseksi. Varo ettet vatkaa liikaa.
 • Lisää taikinaan mansikkamurska, sekoita hyvin mutta varovasti, lopeta heti kun mansikkamurska on sekoittunut.
 • Lisää suklaahiput, sekoita hyvin mutta rauhallisesti.
 • Jaa taikina tasaisesti kahteentoista (12) muffinsi vuokaan.
 • Paista uunin keskiosassa n.20 minuuttia tai niin kauan kunnes hammastikulla tökätessä tikkuun ei jää taikinaa.
 • Anna muffinsien jäähtyä pellillä n.5 minuuttia, siirrä sen jälkeen jäähtymään pois pelliltä.

Strawberry chocolate chip muffins

Delicious strawberry muffins with dark chocolate chips. Healthier version with oats.
Course Breakfast, Dessert, Snack
Keyword chocolate, muffins, oats, strawberry
Prep Time 15 minutes
Cook Time 20 minutes
Servings 12

Ingredients

 • 2 1/2 dl quick oats
 • 1 1/4 dl brown sugar pressed
 • 2 1/2 dl yogurt
 • 3/4 dl vegetable oil
 • 1 egg lightly beaten
 • 2 1/2 flour
 • 1/2 tsp salt
 • 1 tsp baking powder
 • 1/2 tsp baking soda
 • 2 dl smashed strawberrys fresh or frozen and melted are fine
 • 1 dl dark chocolate chips

Instructions

 • Preheat oven to 200 celsius.
 • Smash your strawberries.
 • Mix together oats, sugar, yogurt, oil and egg. Let sit about five minutes.
 • Mix together flour, salt, baking powder and baking soda.
 • Mix flour mixture to oat batter, mix it carefully, don´t over mix.
 • Add smashed strawberries to a batter. Again mix enough for strawberries to blend into the batter but don´t over mix.
 • Add chocolate chips carefully folding the batter.
 • Divide the batter equally into twelve cupcake liners.
 • Bake in middle of the oven for 20 minutes or until toothpick comes out clean.
 • Let cool for five minutes and then transfer on cooling rack.

Leave a Comment