Karamelli-banaanikeikauskakku

Vihdoinkin on satanut lunta!

Meillä käytiin heti tekemässä pakolliset lumiukot ja muut lumileikit. Sitä kun ei tiedä, kauanko lumi tällä kertaa suvaitsee meitä viihdyttää. Ehkä tällä viikolla päästäisiin testaamaan luistimiakin ensimmäistä kertaa. Meille aikuisille ensimmäistä kertaa tänä talvena ja pienemmälle typylle ensimmäistä kertaa ikinä.

Okei, allekirjoittaneelle ensimmäistä kertaa useampaan vuoteen. Eipä ole tullut luisteltua pitkään aikaan. Viimeksi luultavammin koulun liikuntatunneilla. Saa siis nähdä, ketä tässä opetetaan luistelemaan tänä vuonna.

Lumesta ja pakkasesta puheen ollen.

Täältä löytyy täydellinen resepti lämmittämään mieltä ja kehoa kylmänä lumipäivänä. Jos oikein kuvittelee ja käyttää mielikuvitusta, voi matkustaa ajatuksen voimalla ja tämän kakun banaanien avulla trooppiseen lämpöön. Pakoon pakkasta ja normaalisti niin koleaa Suomen keliä.

Nyt kun tätä blogia on aloiteltu, on vastaan tullut ongelma. Mihin tungen kaikki kakut, pullat, keksit, leivokset ja muut mitä sitä on nyt tehty ja mitä on tulevan. Tietysti jotkut reseptit päätyvät meille suoraan itselle käyttöön, mutta ei sitä kakkuja ja keksejä viitsisi joka päivä syödä. Alkaa muuten muuttua itsekin sokeriksi. Ja sitten ei voi kävellä enää ulkona sateella. Haha tajusitteko? Haha! (Dad joke survivor)

Tämä kakku pääsi siis melkein kokonaisuudessaan työpaikalleni työkavereiden syötäväksi. Eikä ole viimeinen kerta, kun sinne menee leivoskuljetus, on meinaan helpoin tapa tuhota herkkuja tästä taloudesta. Siis… sen lisäksi että söisin itse kaiken. Älkääkä käsittäkö väärin. SÖISIN. Varsinkin tämän kakun. Olisin voinut ottaa haarukan ja syödä tämän kakun ihan yksin.

Joka tapauksessa, tämä kakku sai maistiaisten muodossa vähän isomman yleisön. Kommentit, joita kakusta tuli, eivät jakaneet mielipiteitä. Kaikki olivat samaa mieltä. Samaa mieltä mitä olen itsekin, _ihan_super_hyvää_.

Tässä kakussa ei ole mitään, mikä ei olisi hyvää.

Kakkupohja on maukas, karamellikastike tuo ihanaa makeutta ja mukana on pieni suolainen vivahde. Koska ollaanpa rehellisiä, kyseessä on totta kai suolainen karamellikastike. Ainiin ja mainitsinko hienoimman jutun? Karamellikastikkeessa on mukana rommia! Aika next level kakku.

Kakun tärkein osa on tietenkin banaanit.

Banaanit imevät karamellikastikkeen itseensä ja päästävät juuri sopivasti kastiketta läpi kakkupohjaan. Oma henkilökohtainen mielipide on, että kaikki leivonnaiset jotka sisältävät banaania ovat jo lähtöjään parasta ikinä. Kun tämän kaiken sitten yhdistää yhdeksi kakuksi, on lopputulos selvä:

“Tän kakun syöminen on parasta, mitä voi tehdä vaatteet päällä.

“En ees tykkää banaanista, mutta oli oikein bueno”

“Olisin voinut mutustaa sitä pohjaa loputtomiin.”

Jos kokeilet tätä reseptiä, kerro minulle minkä kommentin sinä annat. Tai vielä parempaa, mitä kommentteja muut kakun syöjät antoivat. Jos siis jaat kakun kenenkään kanssa, etkä syö sitä yksin. Mikä on ihan täysin ymmärrettävää, ellei jopa suotavaa. No judging here!

Ps. reunat oli parasta ikinä.

Karamelli-banaanikeikauskakku

Ingredients

 • 2 1/2 dl sokeria
 • 100 g voita
 • 3 rkl tummaa rommia
 • 1 tl suolaa
 • 1 tl vanilijauutetta tai -aromia
 • 3 1/2 dl jauhoja
 • 2 tl leivinjauhetta
 • 1/2 tl kanelia
 • 1/2 tl kurkumaa
 • 120 g huoneenlämpöistä voita
 • 1 1/4 dl ruskeaa sokeria
 • 1 tl vanilijauutetta tai -aromia
 • 1 1/4 dl sokeria
 • 2 kpl munaa
 • 1 1/4 dl maitoa
 • 3 kpl banaania

Instructions

 • Öljyä 22cm kakkuvuoka hyvin.
 • Mittaa sokeri paksupohjaiseen kattilaan tai teflonpohjaiseen pannuun.
 • Sulata sokeri keskivahvalla lämmöllä, koko ajan sekoittaen.
 • Kun sokeri on sulanut, lisää joukkoon voi, sekoita huolellisesti.
 • Keitä n.3min
 • Ota pois liedeltä, anna jäähtyä pieni hetki.
 • Lisää viimeisenä joukkoon vanilja, suola ja rommi. Sekoita hyvin.
 • Kaada karamelli kakkuvuokaan, levitä koko pohjalle.
 • Anna kastikkeen jäähtyä kokonaan. Tee tässä välissä kakkupohja.
 • Lämmitä uuni 180c asteeseen
 • Yhdistä kuivat aineet keskenään.
 • Vaahdota sokeri ja munat.
 • Vaahdota voi, ruskea sokeri ja vanilja.
 • Yhdistä vaahdot keskenään, rauhallisesti vatkaten.
 • Lisää seoksen joukkoon kuivat aineet ja maito vuorotellen, kevyesti sekoittaen. Sekoita kunnes kaikki aineet ovat hyvin sekoittuneet keskenään.
 • Pilko banaanit n.1cm paksuisiksi viipaleiksi. Levitä banaanin palaset nätisti vieritysten ympäri kakkuvuokaa.
 • Kaada kakkutaikina rauhallisesti banaanien päälle, levitä tasaiseksi.
 • Paista uunin keskitasolla 50 minuuttia tai kunnes hammastikulla tökkäämällä taikinaa ei enää jää tikkuun.

Leave a Comment