Kauraiset amerikkalaiset pannukakut

kaurainen pannukakku

Tekeekö mielesi pannukakkuja, mutta takaraivossa huutelee ajatus, että pitäisi syödä terveellisemmin? Amerikkalaiset pannukakut kuulostaisivat niin hyviltä, niiden tekemiseen vain kuluu turhan paljon aikaa. Nyt on kaikkiin näihin ongelmiin ratkaisu! Nimittäin nämä pannukakut on tehty pääasiassa terveellisistä kaurahiutaleista ja puolet työstä tehdään jo edellisenä päivänä.

Jep, luit oikein.

Terveellistä JA työn määrä on kivasti jaettu kahdelle päivälle.
Jos kaipaat sunnuntai aamuksi vähän spesiaalimpaa aamupalaa, niin lauantaina illalla vaan kaurahiutaleet ja piimä jääkaappiin aamua odottamaan.
Toki miksi et tekisi näitä ihan normi arki aamua piristämään. Aamulla vaan sekoitat nopeasti loput tarvittavista aineista puoli valmiiseen taikinaan ja hopsanssaa ei kun paistamaan.

Voit myös mitata ja sekoittaa kuivat aineet valmiiksi edeltävänä iltana, jolloin vähennät entistä enemmän työtä aamulta.

Meillä näitä pannukakkuja nautittiin sitrus-hedelmäsalaatin sekä älyttömän herkullisen pähkinä-karamellikastikkeen kanssa.

pannukakut lähikuva

Varsinkin karamellikastike oli kivasti tasapainottamassa annoksen terveellisyyttä. Sunnuntaina saa vähän herkutella ja ottaa karamellikastiketta, vaikka pelkiltään yhden tai kaksi lusikallista! En myönnä mitään… mutta saatoin nuolla loput kastikkeet purkista, kun enää ei ollut pannukakkuja, jonka päälle sitä kaataa.

MUTTA, nämä pannukakut ovat aivan yhtä herkullisia, jos haluat syödä niitä esimerkiksi vain hunajan kanssa. Päälle sopii myös loistavasti perinteinen vaahterasiirappi, lisää maustamatonta jugurttia hunajan kaveriksi tai kokeile erilaisia hedelmiä. Mahdollisuudet ovat rajattomat!

Mitkä ovat sinun luottopäällisesi pannukakuissa tai mitä uutta haluaisit kokeilla?

pannukakut hedelmäsalaatilla

Eniten aikaa näissä pannukakuissa menee niiden paistamiseen. Koska on SUPER TÄRKEÄÄ, että paistat pannukakut keskitason lämmöllä. Jos pannu on liian kuuma, pannukakut palavat todella herkästi. Pannua ei myöskään kannata yrittää laittaa liian täyteen, yksi tai kaksi pannukakkua paistumassa kerralla on täydellinen määrä.

Kauraiset amerikkalaiset pannukakut

Ingredients

  • 5 dl kaurahiutaleita
  • 5 dl piimää
  • 2 kpl kananmunia
  • 4 rkl öljyä esim. kookos tai oliivi
  • 1 dl maitoa
  • 1 tl vanilijauutetta tai -aromia
  • 2 rkl tummaa sokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1/2 tl kanelia
  • 1/2 tl suolaa

Instructions

  • Sekoita piimä ja kaurahiutaleet keskenään. Peitä kulho ja anna olla jääkaapissa yön yli.
  • Kun alat valmistamaan pannukakkuja, sekoita ensin keskenään munat, öljy, maito ja vanilja.
  • Lisää kananmunaseos kaurahiutaleiden joukkoon, kevyesti sekoittaen.
  • Yhdistä sokeri, leivinjauhe, ruokasooda, kaneli ja suola. Sekoita kuivat aineet hyvin.
  • Lisää kuiva-aineseos muuhun taikinaan, niin että kaikki aineet sekoittuvat yhteen. Vältä liiallista sekoittamista.
  • Öljyä pannu ja paista pannukakut keskilämmöllä
  • Paista pannukakkuja yksi tai kaksi kerrallaan. Sopivan kokoinen pannukakku on noin yksi pieni kauhallinen taikinaa.
  • Anna pannukakun paistua toiselta puolelta, kunnes pintaan muodostuu kuplia. Käännä pannukakku ja paista vielä n.3min.
  • Nauti pannukakut karamellikastikkeen, siirapin, hunajan tai hedelmien kanssa.
    Hillo ja kermavaahtokin ovat oikein bueno. Tule niin kuin olet ja syö miten haluat !

Leave a Comment