Kardemummainen sitrus-hedelmäsalaatti

Sitrukset ovat ihania! Voitte väittää muuta, mutta minä pidän pääni ja en usko. Miksi sitrukset on ihania? Koska ne sopivat mihin vaan!

Panna cottaan vähän lisämakua? Sitrus. Suolaisin ruokiin jotain extraa? Sitrus. Drinkkeihin makua ja hapokkuutta? Sitrus. Raikas hedelmäsalaatti maustettuna kardemummalla? SITRUS.

Tilasin ja sain alkuvuodesta satokausikalenterin. Siinä kerrottiin, että tammikuu on sitruksien aikaa ja sen inspiroimana tein tämän sitrus-hedelmäsalaatin. Toki nyt kun teen tätä päivitystä ja saan blogia aluilleen, tammikuu alkaa olemaan jo lopuillaan. Eli olen ehkä päivityksen muodossa hiukan myöhässä tässä sitrusjunassa.

Mutta suosittelen kaikille satokausikalenteria. AI ETTÄ, en varmaan koskaan ole käyttänyt näin mehukkaita sitruksia. Mehua vain pursusi. Salaatissa oli käytössä appelsiinia ja sweetie hedelmää. Sweetie oli itselleni uusi tuttavuus ja varmasti tulee uudestaankin käyttöön. Vähän greipin suuntaan menevä maku, mutta ei ihan niin katkera. Toi kivaa erilaisuutta hedelmäsalaattiin.

Onko täällä joku muu, joka on myös ostanut satokausikalenterin? Itse olen ainakin ihan fiiliksissä, että pääsen nyt joka kuukausi testaamaan vihannekset, kasvikset ja hedelmät silloin kun ne ovat parhaimmillaan!

Valitsin tähän reseptiin vielä lisämausteeksi kardemumman. Halusin vähän erilaista makua mukaan. Myönnän että usein meillä se on niin, että hedelmät paloiksi ja kuppiin ja sillä mennään. Vaikka perusmausteilla ja hedelmien liemillä saa loihdittua hedelmäsalaatteihin todella kivat maut.

Meillä tämä hedelmäsalaatti pääsi lisukkeeksi pannukakkujen päälle. Jos haluat syödä tätä herkkua pelkiltään, tästä reseptistä tulee noin kaksi annosta. Eli isompaan satsiin kannattaa varata heti enemmän aineksia. Varsin loistava aamupalaksi, jälkkäriksi, iltapalaksi tai miksi vaan herkuksi.

Mitkä ovat sinun luottohedelmäsi hedelmäsalaatissa? Menetkö mieluummin vanhalla tutulla vai kokeiletko mielellään uusia makuja ja mausteita?

Hahmotuskuva siitä, miten sitrukset paloitellaan

PROTIPS: Sweetien voit hyvin korvata esim. greipillä tai ihan appelsiinilla. Jos kaadat kaiken ananasmehun ja puristat reilusti nestettä sitruksista, saat paljon maustettua lientä! Voit tämän liemen sitten kaadella mukeihin ja hörppiä mehuna, joko suoriltaan tai lantrata hiukan vedellä. Mutta jätä myös vähän hedelmäsalaatille!

Kardemummainen sitrus-hedelmäsalaatti

Ingredients

 • 2 kpl appelsiinia
 • 1 kpl sweetie
 • 2 kourallista viinirypäleitä
 • 1 tl kardemummaa
 • 1-2 tl hunajaa määrittele itse, kuinka makean haluat
 • 1 tl vaniljauutetta
 • 1/2 prk ananasta
 • minttua koristeeksi

Instructions

 • Pese viinirypäleet. Leikkaa rypäleet puoliksi. Voit myös jättää rypäleet kokonaisiksi jos se tuntuu paremmalta vaihtoehdolta.
 • Kuori veitsellä leikkaamalla appelsiinit ja sweetiet, niin että kuori ja aluskuori lähtevät.
 • Leikkaa sitruksista palasia niin että kalvo jää hedelmään. Tästä löydät ylempää hahmotuskuvan, millaisia palasia pitäisi saada.
 • Yhdistä kulhossa rypäleet, sitrukset, ananas ja ananasmehu
 • Purista "ontoiksi" jääneistä sitruksista mehut hedelmäsalaatin joukkoon.
 • Lisää hedelmien sekaan hunaja, kardemumma ja vanilja.
 • Pyöräytä lusikalla ainekset sekaisin.
 • Siirrä tarjoiluastiaan ja koristele mintulla.

Vastaa